English version of this page

Anders Martin Dale

Anders Martin Dale kreeres til ?resdoktor ved Universitetet i Oslo.

Portrettfoto av Anders M. Dale
Foto: UiO/Jarli & Jordan

Anders Martin Dale er professor i nevrovitenskap, kognitiv vitenskap, psykiatri og radiologi ved University of California, San Diego. Han har en doktorgrad ved UCSD, og i sin tid som PhD-stipendiat oppfant og utviklet han hjerneavbildningsanalyseprogramvaren FreeSurfer, som n? er et av verdens mest anvendte og fritt tilgjengelige verkt?y innen hjerneavbildning.

Dale er ogs? verdensledende innen computational neuroimaging, samt leder for og grunnlegger av Center for Multimodal Imaging Genetics ved UCSD. Ved UiO har Dale v?rt en solid 欧洲杯在线买球_欧洲杯投注网站推荐@spartner for NORMENT, LCBC og en rekke forskere ved Psykologisk institutt og SV-fakultetet. Han har blitt tildelt flere priser og utnevnelser for sin forskning, og ble i 2015 utnevnt i Thomson Reuters rapport for 2015 som en av verdens mest innflytelsesrike forskere.

Dale har gitt viktige og banebrytende bidrag til forskning innen genetikk og hjerneavbildning. Hans metoder for ? rekonstruere hjernebarken og visualisere hjernens endringer over tid har v?rt revolusjonerende og har bidratt til ? belyse menneskehjernens utvikling og aldring b?de i helse og sykdom.

 

Om UiOs ?resdoktorgrad

UiOs ?resdoktorgrad (doctor honoris causa) gis til fremtredende akademikere.En ?resdoktorgrad tildeles uten at kandidaten har forsvart en avhandling i disputas. 

UiO har hatt rett til ? utnevne ?resdoktorer siden 1824, og utnevnelsen skjer som regel hvert tredje ?r. 

?resdoktorene kreeres p? UiOs ?rsfest 2. september. 

See alle ?resdoktorer som kreeres i 2024

Publisert 16. feb. 2024 11:19 - Sist endret 21. feb. 2024 14:28