Oppsett av RT etter lokale og individuelle behov

Henvend deg til tjenestegruppa for RT om du trenger bistand til ? vurdere eller gjennomf?re noe av det som er foresl?tt her.

1. Tilpassing av oppstartbildet "RT at a glance" – dashboard

For individuelle behov kan RT at a glance tilpasset som beskrevet i artiklen RT-rutiner punkt 4. De s?kene som inng?r i RT at a glance kan lages og lagres slik at de er tilgjengelige for alle i en gruppe av saksbehandlere. Dette som et verkt?y for ? standardisere saksbehandlingen i nevnte gruppe.

Man kan lage flere utgaver av RT at a glance, s?kalte dashboard, enten for eget bruk eller for en gruppe man er medlem i. Dette kan v?re aktuelt dersom det blir for trangt i RT at a glance, eller dersom du trenger forskjellige utgaver av denne for ulike form?l/roller, eller som et grunnlag for ? innarbeide felles rutiner for bruken av RT i en gruppe. For ? komme i gang med dette g? til Reports -> New Dashboards.

2. Egendefinerte datafelt

S? langt har vi satt  opp v?r utgave av RT med omlag 175 egendefinerte datafelt. Vi bruker disse feltene til lagring av ekstra informasjon p? hver enkelt sak, men de kan  ogs? brukes for andre form?l. Feltene er i utgangspunktet felles for alle k?er, men for hver enkelt k? er det bare noen f? felt som er i bruk. Den vanligste bruk av disse datafeltene er til kategorisering av saker, og de er s?rlig nyttige i forbindelse med s?king, statistikker og rapporter. Det fins mulighet for flere ulike typer egendefinerte datafelt, og det vi bruker mest er datafelt av type:

• Select one value i form av en nedtrekksmeny
  • Enter one value i form av et fritekstfelt

Nedtrekksmenyene kan tilpasses av hver enkelt k?sjef, men oppsett av datafelt og kobling mellom datafelt og k?er m? gj?res av tjenestegruppa for RT.

For ? s?ke p? innholdet i et egendefinert datafelt i Query Builder m? man f?rst velge den aktuelle k?en som s?kekriterium. S?keresultatet kan presenteres som ulike graf som vise antall saker for hver verdi av ett utvalgt datafelt. De egendefinerte datafeltene kommer nederst i en sv?rt lang liste av alternative felter for disse grafene.

3. Brukergrupper med spesielle behov

For enkelte grupper av brukere ser vi av og til behov for rettigheter tilknyttet en eller noen f? k?er i RT. Et typisk eksempel er brukere som har behov for innsyn i sakene i en k? uten at de har behov for, eller b?r f?, de rettighetene som saksbehandlerne har p? k?en. Etablering av slike brukergrupper med tilh?rende rettigheter kan etter behov tas opp med tjenestegruppa for RT. K?sjefene har rettigheter til ? administrere medlemskap i de gruppene som er knyttet til k?en.

Hva en bruker har adgang til ? gj?re i RT styres av totalt 42 ulike rettigheter. Se egen artikkel om rettigheter i RT. Vi har valgt ? bruke RT slik at rettigheter er knyttet til brukergrupper og ikke brukere enkeltvis. Det betyr at dine rettigheter i RT er bestemt ut fra de rettigheter som er knyttet til de gruppene du er medlem av. Hver k? i RT har n?yaktig en gruppe av k?sjefer og minst en gruppe av saksbehandlere.

4. Lokale standardmeldinger

Ved oppstart og avslutning av saker, og en rekke andre situasjoner, sender RT ut e-postmelding til sakens akt?rer. Disse meldingene har i utgangspunktet en form som er felles for alle k?er. Men meldingene kan etter spesielle behov tilpasses til hver enkelt k?. Utforming av slike meldinger kan tas opp med  tjenestegruppa for RT. Arbeidsmengden tilsier at man dessverre ikke kan endre meldingene gjentatte ganger.

5. Individuelle preferanser

Man kan velge Logged in as brukernavn > Preferences for ? tilpasse RT for brukerens behov p? en lang rekke omr?der. For eksempel:

• Default k? (denne velges om du glemmer ? velge k?)
  • Velg om nyeste melding skal vises f?rst eller sist i sakens historikk

Skal du legge til en signatur i svarene dine, gj?r du dette ved ? holde musepekeren over brukernavnet ditt, og ?pne menyen About me. I dette feltet kan du legge til signaturen din. De andre feltene (Navn, adresse, telefon) fylles ut automatisk.

• For brukere tilknyttet UiO gjelder f?lgende: Brukerens passord, navn, adresse, telefon etc er forh?ndsutfylt og hentes periodisk til RT fra UiOs sentrale administrative datasystemer. Du kan tilsynelatende endre disse datafeltene i RT, men dine endringer overstyres av nevnte automagi. G? til brukerinfo om du vil endre noen av disse feltene
  • Det frar?des ? velge spr?k Norwegian i RT, da  denne oversettingen er SV?RT ufullstendig

Publisert 25. juli 2010 20:02 - Sist endret 24. mars 2022 13:48