Bestille rom med TP:Rombestilling

I TP:Rombestilling kan alle ansatte selv bestille undervisningsrom til m?ter, kurs og lignende. Bestilling av rom til undervisning skal gj?res i TP:Undervisning.

Logg p? TP:Rombestilling

Timeplanleggere har rettigheter til ? bestille rom via TP:Rombestilling i det som er definert som enhetens rom for det kommende semesteret, f?r det ?pner for at andre kan bestille rommene. Muligheten til ? bestille rom til annet enn undervisning f?r andre skal ikke misbrukes for ? sikre gode m?tetider eller blokkere rom for andre.

1. Enkeltbestilling

For ? kunne bestille rom m? du sette inn en starttid og en sluttid, samt velge dato og gjerne angi i hvilket omr?de du ?nsker ? finne rom. Du vil da f? opp antall mulige rom basert p? kriteriene du har lagt inn. Merk at minimum antall plasser vil v?re 5 med mindre du aktivt angir et annet antall plasser.

Trykk p? knappen for "Vis ledige rom" for ? se hvilke rom du kan bestille.

Bildet kan inneholde: rektangel, gj?re, materiell egenskap, skjermdump, parallell.

Sett hake i "Velg" for det eller de rommene du vil bestille og klikk p? "Bestill"-knappen. I neste bilde fyller du inn en passende tittel eller beskrivelse av det aktuelle arrangementet og trykker p? "Bekreft"-knappen:

Bildet kan inneholde: rektangel, gj?re, nummer, parallell, skjermdump.

N?r du har bekreftet bestillingen, f?r du en bekreftelse p? at bestillingen er gjennomf?rt i systemet. Denne bekreftelsen inneholder et id-nummer som angir hvilket semester bestillingen er foretatt i, ditt brukernavn/bestiller-id og et unikt nummer. Du kan sende bekreftelsen til deg selv p? e-post dersom du ?nsker, gj?re en ny bestilling eller bare navigere bort fra siden.

2. Repeterende bestillinger

Repeterende bestillinger foretas i samme bilde som for enkeltbestillinger,

Etter at du har fylt ut tid og dato kan du klikke p? Gjentas ukentlig og/eller Gjentas daglig. Da dukker ukem?nster for resten av semesteret opp, samt de dagene i uken du har tilgang til ? bestille rom (kun enkelte brukere kan bestille rom i helgen).

Bildet kan inneholde: rektangel, gj?re, parallell, operativsystem, skjermdump.

Sett hake i ukene og evt ukedagene du ?nsker ? bestille, i tillegg til ukenummer for datoen du har valgt.

Tips: For ? sette haker i alle ukene/dagene eller fjerne uker/dager bruker du Velg/fjern alle uker/dager.

N?r du velger uker oppdateres ikke mulige rom automatisk. For ? f? opp ledige rom kan du:

• stille p? kravene til rom for omr?de, bygning, romtype, plasser og utstyr
  • trykke p? knappen Vis ledige rom

Bildet kan inneholde: rektangel, gj?re, parallell, skjermdump, nummer.

Herfra er prosedyren den samme som for enkeltbestillinger. Bare sjekk at du faktisk bestiller rommet for flere datoer n?r du skal bekrefte bestillingen.

3. Se bestillingene dine

Du finner en fullstendig oversikt over alle dine bestillinger framover i tid under Mine bestillinger i TP:rombestilling.

Logg p? TP:rombestilling. Klikk p? lenken "Vis mine bestillinger" ?verst til h?yre p? rombestillingssiden.

Bildet kan inneholde: rektangel, gj?re, skjermdump, parallell, sirkel.

4. Avbestille rom du ikke skal bruke

Du kan enkelt avbestille enkeltbestillinger ved ? klikke p? Avbestill-knappen. Dersom du har en bestillingrekke som g?r over flere uker eller dager, kan du avbestille enkelte bestillinger i bestillingsrekken ved ? klikke p? X bak den aktuelle forekomsten.

Bildet kan inneholde: gj?re, rektangel, parallell, skjermdump, sirkel.

Publisert 31. mars 2022 13:21 - Sist endret 1. apr. 2022 13:27