Jeg har f?tt beskjed om at brukerkontoen min skal sperres

S? lenge du er tilknyttet UiO som student, ansatt eller p? annen m?te, har du en brukerkonto som gir deg tilgang til IT-systemer, bl.a. e-post og dokumentlagring. Mister du tilknytningen, blir brukerkontoen din sperret, og du mister tilgang til alle IT-systemer, inkludert e-post og dokumenter du har lagret.

Hvis du har brukerkonto ved UiO og mister tilknytningen din, f?r du en automatisk e-post om at brukerkontoen din vil bli sperret. Da m? du s?rge for at du har lagret all e-post og alle dokumenter du ?nsker ? ta vare p?, et annet sted enn p? UiO.

Kontoen skal likevel opprettholdes

Hvis du likevel er tilknyttet UiO og brukerkontoen ikke skal sperres, m? du snarest kontakte UiO.

Kontaktpunkter:

• Hvis du er aktiv student, m? du kontakte din studiekonsulent der du sist studerte/studerer.
  • Hvis du er ansatt, m? du kontakte din n?rmeste sjef/tidligere sjef.
  • Hvis du er tilknyttet p? annen m?te, m? du kontakte din kontaktperson ved UiO.

Disse m? gj?res oppmerksom p? at kontoen din ikke er riktig registrert, og at dette m? rettes opp enten i FS (studenter), SAP (ansatte) eller via gjeldende rutiner for assosierte brukere / gjester.

N?r du er blitt registrert p? nytt og har f?tt tilbake tilknytningen din, vil brukerkontoen din ikke bli sperret. Dersom brukerkontoen din allerede var blitt sperret, vil den bli automatisk ?pnet opp igjen.

Hva skjer videre?

Hvis du fortsatt er tilknyttet UiO, blir ikke kontoen sperret s? lenge du kontakter riktig person og f?r endret kontoen til ? ha gyldig tilknytning. Se kontaktpunktene over.

• En m?ned etter at du har blitt varslet vil kontoen din bli sperret. Dette betyr at du ikke lenger kan logge deg inn og f? tilgang til dokumenter, e-post m.m. Du mister ogs? Feide- og eduroam-tilgang, med mindre du ogs? har dette fra andre institusjoner.
  • Ytterligere en m?ned etter at brukerkontoen din har blitt sperret, vil den ogs? bli avviklet. Dette betyr at kontoen vil bli fjernet fra alle IT-systemer, og hjemmeomr?det og e-postkontoen blir sendt til v?rt backup-system (data fra hjemmeomr?det vil bli fjernet fra backup-systemet 90 dager etter selve avviklingen). Dersom du har sterkt behov for ? f? ut dine data innen den 90 dagers periode kan du henvende deg til it-support@uio.no.

Alle henvendelser om dette skal rettes til ovennevnte kontaktpunkter.

Publisert 19. juni 2014 12:59 - Sist endret 28. juni 2023 21:42