Arkivering

E-post kan arkiveres. Det kan hovedsaklig gj?res p? to m?ter. Sett deg godt inn i dette f?r du starter s? du ikke mister e-post.

Arkivering p? server

Arkivering p? server er et tilbud til de som allerede har f?tt ?kt kvoten sin, men som trenger mer plass til ? arkivere e-post. Dette er ikke default skrudd p? for alle brukere, men aktiveres etter behov.

Kontakt postmaster p? postmaster-kontakt@usit.uio.no for ? f? denne tjenesten tilgjengelig p? din e-postkonto.

Dette er den anbefalte metoden for arkivering. Den er ogs? omfattet av UiOs backup-l?sning og er derfor langt tryggere enn arkivering til lokal fil.

Slik arkiverer du automatisk gammel e-post:

1. H?yreklikk p? mappen du ?nsker ? arkivere og velg Egenskaper
  2. Velg fanen Policy
  3. Under overskriften Elektronisk arkiv kan du velge policy. Om du f.eks. velger 1 ?r s? vil all e-post som er ett ?r eller eldre bli arkivert.

Arkivering

V?r oppmerksom p? at valget ditt ogs? gjelder alle undermapper. Om du ikke ?nsker arkivering av mappene under s? m? du velge policy Aldri p? de.

Arkivmappen din ligger nederst p? venstre side og heter "Tilkoblet arkiv". Der finner du all arkivert e-post.

Du kan ogs? arkivere manuelt ved ? flytte e-post eller mapper til arkivet.

Arkivering til lokal fil (anbefales ikke)

Arkivering til lokal fil flytter e-post fra din e-postkonto p? server og til en lokal fil.

Denne metoden er ikke anbefalt. Vi anbefaler arkivering p? server som er beskrevet over.

Ved lokal arkivering fjernes e-post fra server og fra backup s? det er veldig viktig at du tar godt vare p? filene hvor e-posten er arkivert.

Man b?r ta backup og ha flere kopier av disse filene. Tapt e-post som f?lge av arkivering kan ikke hentes tilbake fra UiOs backup.

Se veiledning hos Microsoft

Publisert 24. juni 2022 14:13 - Sist endret 28. nov. 2022 11:45