Hvordan sette opp Outlook

Veiledningen viser hvordan du konfigurer Outlook for e-post og kalender ved UiO.

N?r du tar i bruk Outlook p? en maskin for f?rste gang, vil det lages en profil for Outlook p? maskinen din. Det vil lages en slik profil p? hver maskin hvor du bruker Outlook.

N?r du starter Outlook for Windows for f?rste gang, starter programmet automatisk en veiviser som hjelper deg med ? sette opp UiO-kontoen din.

1. Begynn med ? skrive inn din E-postadresse, og klikk p? knappen Koble til.

Skjermbilde av veiviseren som setter opp Outlook

2. Velg at du vil sette opp e-postkonto mot Exchange.

Skjermbilde av hva slags epostkonto du kan velge ? sette opp

3. Veiviseren tar deg automatisk til p?loggingssiden for Microsoft 365, hvor du skal skrive inn din Microsoft-ID p? UiO p? formen brukernavn@uio.no. Klikk Neste.

Skjermbilde av p?loggingsvinduet til Microsoft 365

4. Skriv inn passordet ditt og klikk p? Logg p?.

Skjermbilde av UHAD-autentiseringssiden der du skal skrive inn passordet ditt

5. Godkjenn p?loggingsforesp?rselen ved ? fullf?re nummerbekreftelsen (tofaktorautentisering). De fleste bruker Microsoft Authenticator p? telefonen til dette. Har du valgt en annen metode enn Microsoft Authenticator, bekrefter du slik du pleier.

Skjermbilde av tofaktorautentisering med nummerverifisering
  6. Outlook vil n? be om tillatelse til ? forbli p?logget s? lenge sikkerhetsinnstillingene gj?r det mulig. Dette er nyttig fordi det reduserer antall ganger du blir bedt om ? logge p? og utf?re tofaktorautentisering.

Fjern markeringen for Tillat organisasjonen min ? administrere enheten min. UiO har ikke noe opplegg for slik fjernadministrering, og hvis du ikke fjerner markeringen, vil oppsettet ta lenger tid.
    Klikk OK for ? fortsette.

Skjermbilde av at Single Sign On aktiveres for f?rre p?logginger.

7. Klikk p? Ferdig i neste vindu.

8. Du har n? satt opp kontoen din slik at Outlook kan h?ndtere e-post og kalenderdata for deg.

Outlook vil n? sp?rre om du vil sette opp en annen e-postkonto. Trykk p? Fullf?rt for ? lukke dette vinduet.
    Ikke marker avkrysningsruten for ? konfigurere Outlook p? mobilen. UiO har egne anbefalinger for e-post og kalender p? mobil.

Skjermbilde av kontovinduet i Outlook
  9. Outlook vil n? begynne ? laste ned e-post- og kalenderdataene dine, dette kan ta flere minutter.
Publisert 4. apr. 2023 11:52 - Sist endret 11. apr. 2023 11:07