Windows - tilkobling med WinSCP

WinSCP er en gratis SFTP-klient som tillater kommunikasjon med lagring via et praktisk brukergrensesnitt. Det er forh?ndsinstallert p? UiO-driftede maskiner, og kan for?vrig lastes ned her:

Ved oppstart m? du opprette en ny "site"/profil for kommunikasjon mot en b?tte.
Start med ? velge "Amazon S3" som protokoll, og under Host name, fyll inn p? f?lgende format:

s3://s3-oslo.educloud.no/<b?ttenavn>

Merk at vil forkortes n?r du klikker vekk fra boksen, men det er likevel viktig at det er skrevet inn med riktig format i utgangspunktet.

Fyll s? inn ditt n?kkelpar med tilgang til b?tten. Eksempel:

Klikk deretter "Save", og kall koblingen noe passende. Det skal da dukke opp som en vedvarende profil i menyen til venstre:

Du kan n? fors?ke ? logge inn. Du vil bli bedt om ? oppgi secret key p? nytt (hver gang).
Dersom det feiler; fors?k ? opprette profilen p? nytt, og verifiser at Host Name-stien ble skrevet inn riktig (selv om det ser ut til ? holde uten s3:// og b?ttenavn).

Om alt er riktig, skal du f? opp dette vinduet, hvor du har lokale filer til venstre, og b?ttens filer til h?yre:

Som tenkt vil alts? ikke b?tten bli montert, men du vil her ha muligheten til ? enkelt laste opp eller ned filer.

Emneord: S3, Objektlagring, lagring Av Markus S?rensen
Publisert 7. mars 2024 15:30 - Sist endret 12. mars 2024 12:25