FAQ og vanlige problemer

FAQ og vanlige problemer i Zabbix.

FAQ

Endringene mine blir tilbakestilt?

Vi har en management-server som utf?rer mye av Zabbix-konfigurasjonen av automatisk. Om f.eks lenking av en template er inkludert i automatikken s? vil man ikke uten videre kunne lenke denne til hosts som i f?lge automatikken ikke skal ha den.

Vanlige problemer

Passive vs active check

Zabbix-agenten kan utf?re sjekker i passive eller active modus. Vi bruker utelukkende active modus (agenten tar selv kontakt med server). Det er derfor viktig at man ikke bruker oppretter item med typen som kun heter "Zabbix agent".

Mer: https://www.zabbix.com/documentation/4.0/manual/config/items/itemtypes/zabbix_agent

Feil datatype p? item

Items inneholder data med en gitt datatype (f.eks unsigned int, float, text). Det er fort gjort ? glemme ? sette denne riktig. Spesielt for unsigned in vs float.

Mer: https://www.zabbix.com/documentation/4.0/manual/config/items/item

Unlink av templates

Om man skal fjerne en template fra en host har man to valg: "Unlink" eller "Unlink and clear". Her har man stort sett alltid lyst til ? gj?re "Unlink and clear". Kun "Unlink" vil gj?re at konfigurasjon fra templaten blir liggende direkte p? hosten uten ? v?re koblet til templaten.

Mer: https://www.zabbix.com/documentation/4.0/manual/config/templates/linking

Publisert 2. juli 2018 14:26 - Sist endret 22. juni 2020 23:37