Systembeskrivelse og oppsettinformasjon for Wolfvision Cynap

Systembeskrivelse

L?sningen er basert p? Wolfvision Cynap (opptaksboks) samt at en relevant kamera- og mikrofonl?sning er installert i de aktuelle undervisningslokalene. Opptaksboksene er sv?rt fleksible med hensyn til tilkopling av eksterne signalkilder og opptakenes format kan skreddersys etter behov (video og skjermbilde kan f.eks. vises side ved side).
Cynaps opptaksfunksjon styres fra enhetens brukergrensesnitt eller fra Crestron styringssystem der dette er installert. Det er ingen brukerautentisering involvert i selve opptaksfunksjonen. Cynap lagrer opptakene fortl?pende til ekstern lagringsl?sning (SMB/CIFS share).
Ikke-personlig cynap-bruker med skrivetilgang til lagringsl?sningen m? opprettes for brukermilj?ene. Brukere for fakultetene er allerede opprettet. Ta kontakt med av-teknisk@usit for mer informasjon ang. dette. Publisering av opptakene p? egnet sted i Vortex er basert p? manuell gjennomgang av filene av publisist/redakt?r for det aktuelle nettstedet. Ved bruk av Cynap Webcasting Feature Pack kan en Cynap konfigureres som en webcastenkoder og integreres med UiOs infrastruktur for webcasting.

Oppsettveileder for lokal IT eller AV ansvarlig

Klargj?ring av bruker og filomr?de for mellomlagring av opptak

Opprett upersonlig bruker f?r f?rste gangs bruk ved din enhet

Fyll ut nettskjema for ? f? upersonlig bruker opprettet (fakultetsnavn-instituttnavn-cynap, f.eks. mn-its-cynap), huk av for at brukeren trenger passord, og oppgi f?lgende i kommentarfeltet:

Bruker for Cynap videoopptak m? ha f?lgende spread: AD_account, NIS_user@uio
M? v?re POSIX-bruker, skal ikke ha hjemmeomr?de.
Personlig gruppe m? ha f?lgende spread: AD_group, NIS_fg@uio, NIS_ng@uio.

Den upersonlige brukeren skal ikke ha eget hjemmeomr?de. Husk ? oppgi kontakt email-adresse (gjerne til en en driftsmailingliste) slik at du f?r varsling ved p?lagt passordbytte.

Publisister og andre som skal ha tilgang til lagringsomr?det kan legges til i gruppa til Cynap-brukeren. Denne gruppa m? meldes inn i fakultetets gruppe for opptak (fakultet-cynap, f.eks. mn-cynapslik at brukeren f?r tilgang til ? skrive til lagringsomr?det. Fakultetets gruppe skal v?re opprettet fra f?r av og den modereres av gruppa av-nettverk, noe som betyr at din representant i av-faglig-nettverk skal ha rettigheter til ? melde inn medlemmer i gruppa. Dersom gruppa ikke finnes m? du ta kontakt med av-teknisk@usit.

Bestill lagringsomr?de

Send en e-post til av-teknisk@usit der du ber om opprettelse av en katalog for ditt institutt under \\hypatia.uio.no\app-wolfvision\fakultet\ (f.eks. \\hypatia.uio.no\app-wolfvision\mn\its). Oppgi at institutt-gruppa (f.eks. mn-its-cynap) skal gis skrivetilgang til nettverksdisken. Se under Network drive under for ? se hvordan man konfigurerer Cynap til ? lagre til nettverksdisk.

OBS!
Vi minner om at lagringomr?det p? hypatia ikke er et filarkiv, men opprettet for midlertidig lagring av opptak, rydd opp og slett opptaksfilene dine etter at du har overf?rt dem videre!

Oppsett av Cynap

(Oppdatert pr. firmware 1.50f, ved bruk av nyere firmware kan det ha skjedd endringer i Settings-panelet). OBS! Det har kommet rapporter om at webcasting til Wowza i noen tilfeller slutter ? virke etter oppgradering til 1.50f (konfigurasjonen har da automatisk blitt endret til Youtube mode istedenfor Wowza streaming mode. Det kan v?re lurt ? sjekke denne konfigurasjonen etter oppgradering til 1.50f eller nyere).

Innstillinger:

General
  • Box name: fakultetsnavn-instituttnavn-romnavn-cynap (Merk: romnavn burde v?re det fulle romnavnet TP bruker. Navnet og romkoden m? sendes til av-teknisk@usit dersom du ?nsker ? bruke automatisk opplasting av opptak til Vortex.)
  • Keyboard, Enable Keyboard ON/OFF. Skru p? dersom du ?nsker virtuelt SW keyboard.
  • Timeserver: 129.240.2.6
  • Timezone: Europe/Berlin
  • Gr? n?ytral UiO-brandet wallpaper (1920x1080) kan evnt. lastes ned her.
  • NB! Power Down, Power down mode, Power saving
Login
  • Sett admin- og moderatorpassord
Network, LAN1

Cynap (LAN1 interface) kobles til AV-nett.
Priority Interface Access: 1
Legg inn ipadresse, subnetmaske og GW (fra AV-nett range som er tildelt rommet den st?r i)
Husk DNS, 129.240.2.27 og 129.240.2.40

Network, LAN2 (porten merket med Visualizer/dok kamera p? enhetens bakside)

Denne brukes normalt ikke ved UiO, v?r obs p? at dersom porten er satt til Visualizer mode vil Cynapens DHCP server v?re aktiv noe som vil f?re til store problemer p? UiO nettet dersom porten er tilkoplet nettet.

Network, WLAN

Mode: OFF

Security
  • Secure Connection. Skru p? https, allow only secure connection: ON
    NB! Dersom Cynapen skal styres via Crestron lar du denne v?re av inntil Crestron har kommet med st?tte for Secure connection.
  • SSH. Skru av sshd, enable SSH connection: OFF
Cloud
  • Alle tjenester: OFF
Network drive
  • Drive type: CIFS
  • Drive Name: f.eks. fakultetsnavn-instituttnavn-wolfvision
  • URL: sti til omr?det du bestilte tidligere, //hypatia.uio.no/app-wolfvision/fakultetsnavn/instituttnavn
  • Domain: uio.no
  • User/password: p?loggingsinfo for upersonlig bruker (opptak-cynap-fakultetsnavn-instituttnavn)
  • Read only: OFF
  • Default upload drive: ON

Et eksempel finner du her.

Recording & Streaming, Recording
  • Resolution: 1080p
  • Frame Rate: High
    Recording & Streaming, Streaming

For bruk av Cynap som webcastenkoder (Webcasting feature pack inkludert fra firmware 1.46f)

• Streaming enable: ON
    • Resolution: 720p eller 1080p
    • Frame Rate: High
    • Bandwidth mode: constant
    • Bandwidth: 2,5 Mbps
    • RTP/RTSP Stream enable: OFF
    • Webcast enable: ON
    • Mode: Wowza streaming
    • Host server: 129.240.118.200
    • Host port: 1935
    • Application: liveorigin (eller tilpasset etter avtale med av-teknisk@usit.uio.no)
    • Input name: ditt streamname etter eget ?nske
    • Publisher name/password: dette f?r du tilsendt fra oss, kontakt av-teknisk@usit.uio.no

Mer info om bruk av UiOs infrastruktur for webcasting finner du her:
    http://www.uio.no/tjenester/it/lyd-video/annet/webcast.html

Mirror
    • Presentation mode: Protected Mode
    • Miracast enable: OFF
    • Airplay enable: OFF
    • Chromecast enable: OFF
    • VSolution Cast enable: OFF

Output

• HDMI2 mode/resolution, mirroring 1:1

• Window handling, mixed mode

Fjernadministrering av Cynap

Wolfvision vSolution Link Pro lar deg fjernadministrere Cynap, ta backup av oppsett, opprette templates/rulle ut templates og gir deg mulighet for enkel firmwareoppgradering av boksene.

Bruk av Wolfvision vSolution Link Pro krever Cynap firmware v1.32k eller nyere p? enhetene som skal administreres.

Tjenesten er tilgjengelig via web her: https://av-mgmt-prod04.uio.no
    Serveren kan n?s fra maskiner p? UiO-nett.

Dersom du skal g? videre og fjernstyre eller konfigurere en eller flere Cynaper trenger du tilgang til av-nettet der Cynapen du vil fjernstyre bor. Dette gj?res ved ? logge inn fra terminalserveren av-mgmt-tools02.uio.no.

Det er pr. i dag ingen AD integrasjon og brukere m? opprettes/administreres manuelt, kontaktpunkt: av-teknisk@usit.uio.no

Brukerdok: https://www.wolfvision.com/wolf/vsolution_link_pro_help

Firmware release notes

Cynap: https://firmware.wolfvision.com/cb1_history.txt

Cynap Pro https://firmware.wolfvision.com/cbr_history.txt

Av JMT
    Publisert 6. juli 2017 14:07 - Sist endret 16. feb. 2024 17:05