Ta i bruk tjenesten

1. Bruk av Google Cloud Platform (GCP) forutsetter at du har en G Suite-konto ved UiO.
  2. Du m? ha tillatelse fra n?rmeste budsjettdisponeringsmyndig person.
  3. Det er en fordel ? ha tenkt litt gjennom hvilke tjenester fra GCP du ?nsker ? bruke. Finn alle tjenester (klikk p? tjenesten for ? finne pris) i GCP her.
  4. Deretter m? du s?ke om ? f? et prosjekt p? UiO sin GCP-konto.
  5. N?r du har f?tt svar p? s?knaden og f?tt bekreftet at du har et aktivt prosjekt i GCP, kan du ta tjenesten i bruk.

Komme i gang med ditt GCP-prosjekt

Du logger inn via console.cloud.google.com.

Logg inn ved ? skrive inn <brukernavn>@uio.no. Dette vil sende deg videre til FEIDE-innlogging, hvor du skriver inn ditt UiO-brukernavn og -passord.

V?r oppmerksom p? at dersom du er p?logget p? en Google-konto allerede, vil du automatisk v?re p?logget Google Cloud Platform (GCP) ogs?.

P?logget med privat konto

Hvis du er p?logget med en privat Google-konto, er du ikke p? UiO GCP, og vil dermed m?tte legge inn kredittkortinformasjon for ? ta i bruk GCP-tjenester som koster penger. Bruk av GCP med en privat Google-konto betyr ogs? at du ikke kan bruke tjenesten for gule data, men utelukkende for gr?nne data.

Sjekk ?verst i h?yre hj?rne av skjermen hvilken Google-konto du er p?logget med, og pass p? at denne er din UiO Google-konto.

Dersom du ikke har f?tt startet opp bruk av GCP gjennom UiO enn? vil du f? beskjed om at tjenesten ikke er tilgjengelig. Da vil du ofte bli oppfordret til ? logge deg p? med en annen Google-konto. Dersom du har fylt ut Nettskjema for ? f? opprettet et prosjekt, vil tjenesten bli aktivert for din bruker s? snart som mulig, og det vil ikke v?re n?dvendig ? bruke en privat Google-konto for ? f? tilgang til tjenesten gjennom UiO sin avtale.

Publisert 24. mai 2019 09:11 - Sist endret 17. okt. 2022 15:00