Skille arbeidsrelaterte aktiviteter fra personlig bruk p? tjenestetelefon med Android

Android telefoner som er innrullert i Workspace One vil f? to bruksprofiler, en Personlig og en Arbeid. P? UiO m? du huske ? alltid bruke appene p? Arbeid-fanen til arbeidsrelaterte aktiviteter og jobb-e-post.

Fanene Arbeid og Personlig

Du bytter mellom fanene nederst p? skjermen. Appene du har p? Arbeid-fanen skal v?re de du trenger til arbeidsrelaterte aktiviteter. Trenger du flere apper her, kan du enkelt installere fra Hub, som er UiOs appkatalog.

Apper og lagringsl?sninger p? Arbeid-fanen er koblet til UiOs lagringstjenester og sikkerhetsopplegg slik at dataene der er sikre og kan slettes hvis du mister eller blir frastj?let telefonen.

Appene p? Personlig-fanen er appene du bruker privat, til aktiviteter som ikke er jobbrelatert. Apper og data tilknyttet appene her er ditt ansvar og UiOs driftsopplegg kan ikke slette eller lese informasjon her.

Skjermbilde av Android med profilen Arbeid
Android-telefon med applikasjoner installert under profilen Arbeid
Skjermbilde av Android med profilen Personlig
Android-telefon med applikasjoner installert under profilen Personlig

Dette gj?r at du bedre kan skille mellom jobb og privat, hvor f. eks. varslinger fra applikasjoner installert p? Arbeid-fanen kan skrus av n?r du ikke er p? jobb.

Applikasjoner som Gmail, Calendar og Contacts finnes b?de i profilene Arbeid og Personlig, og skiller da mellom jobb- og privat e-post, kalender og adressebok.

Publisert 18. nov. 2022 14:09 - Sist endret 8. mai 2024 15:25