Hvorfor m? jeg oppgradere operativsystemet?

• Oppgraderinger ?ker sikkerheten ved at sikkerhetshull som er oppdaget i programvare fikses. Slike hull kan ellers utnyttes til ? f? tilgang til maskinen din, og gjennom den andre maskiner p? UiO eller hjemme hos deg. Derfor gj?r du ogs? b?de din familie og kollega en tjeneste ved ? holde Macer din oppdatert.
  • Siden oppgradering av operativsystemet p? Mac er gratis, vil programvareutviklere ofte ikke ta hensyn til gamle macOS versjon, og kun gj?re nye versjoner av sin programvare tilgjengelig for nyere versjoner av macOS. F. eks. fungerer Microsoft Office kun p? de versjoner av macOS som Apple til en hver tid st?tter. En oppdatering av macOS kan derfor v?re n?dvendig for at du skal kunne kj?re de programmene du trenger.
  • Om du kj?rer gammel versjon av macOS, gj?r du det vanskeligere for oss ? gi den gode brukerst?tten vi ?nsker ? gi deg! Dokumentasjon henviser ofte til den nyeste versjonen av macOS, og supportpersonell kjenner ikke n?dvendigvis til alle gamle versjoner av macOS.
  • V?re driftssystemer fungerer ogs? p? generelt bedre med nyere versjoner av macOS.

Hvordan oppdatere MacOS

Publisert 11. jan. 2022 08:36 - Sist endret 5. juli 2022 12:53