Hodesett til kontortelefon

Vi anbefaler hodesett (headset) om man sitter mye i telefonen. Hodesett letter arbeidet betraktelig hvis man for eksempel bruker PC samtidig som man snakker i telefonen, og er en beskjeden investering sett i forhold til hva det forbygger av slitasje og skader i rygg, skuldre og nakke.

Hvor kj?per vi hodesett?

Telefontjenesten leverer ikke hodesett. Hodesett kj?pes inn av enheten, ikke via telefontjenesten.

UiO har for tiden rammeavtale med Atea for kj?p av elektroniske duppeditter.

Hygiene

Hodesett b?res tett p? ?re/munn. Et hodesett b?r derfor v?re personlig, og ikke brukes av flere personer.

Hva slags hodesett?

• Det finnes mange modeller og prisklasser.
  • Priser fra 900 til 4000 kroner
  • Det finnes tr?dfaste og tr?dl?se hodesett.
  • Tr?dfaste koster mindre i innkj?p og vedlikehold (batteri).
  • Hodesett med to "klokker" er bra i forhold til st?y i omgivelsene og for de med redusert h?rsel.
  • ?nsker man kun ? besvare telefonsamtaler, eller ?nsker man ? skjerme seg fra st?y (kontorlandskap)?
  • Noen hodesett har passiv st?ydemping (Lukket klokke demper lyden utenfor)
  • Noen hodesett har aktiv st?ydemping (Elektronikk som reduserer st?y utenfra)
  • Noen hodesett kan benyttes til ? spille av musikk fra PC og eller mobil
  • Noen hodesett er prim?rt laget for ? spille musikk, men kan ogs? benyttes til telefoni.
  • Hodesett med USB tilkobling kan benyttes til ? spille av talepost som lydfil, og musikk.
  • Det finnes modeller som kan tilkobles mobiltelefon og PC med Bluetooth.

Fordeler og ulemper med tr?dl?se hodesett

• Riktig arbeidsstilling n?r man bruker PC og snakker i telefonen samtidig.
  • Kan st? / bevege seg under en telefonsamtale.
  • Kan g? en liten tur mens man snakker. (Husk ? ta hensyn til dine kolleger)
  • Noen modeller demper st?y fra omgivelsene (kontorlandskap)
  • For hodesett med lang rekkevidde (inntil 150meter):
    • Der man sitter i ?pent landskap eller deler kontor, kan man fortsette samtalen et mer "privat" sted.
  • Kan besvare anrop selv om man er borte fra telefonen. (Ekstrautrsyr: aux kabel)

Ulemper i forhold til tr?dfast hodesett:

• Dyrere
  • Tilkoblingsproblemer
  • Batteri
  • G?r lettere i stykker

Tilkobling

Alle hodesett kan kobles til ledningen som g?r til telefonr?ret.
Til Polycom P331 er en fordel at dere kj?per ekstra snor, noe som gj?r betjening av telefonen enklere.

Tilkobling Polycom P331

Tilkobling Polycom vvx310

Snor til Polycom P331 (Kj?pes ekstra)

Innstillinger Polycom P331

Hurtigversjonen f?rst:
Meny - 3 - 1 - 1 - 4
1-Aktiver Hodetelefonminne
3-Aktiver Ekkokansellering

• Meny
  • 3: Innstillinger
  • 1: Grunnleggende
  • 1: Preferanser
  • 4: Hodetelefoner
    • 1: Hodetelefonminne
      •  1: Deaktivert (La st? "Deaktivert")
      •  2: Aktivert (Kryss av) (Aktiverer knappen for hodetelefon, kun for sentralbordet)
    • Tilbake (Trykk pil tol venstre)
    • 2: Krokbrytermodus
      • Denne funksjon gjelder kun hvis du har elektronisk r?ravl?fter
      • Velg den type hodesett du har
    • :3: Ekkokansellering
  • -- 1: Deaktivert
  • -- 2: Aktivert (Aktiver denne)

Innstillinger i Polycom VVX 310

• Hjem knapp (Bilde av et hus)
  • Bla 5 ganger til h?yre til du kommer til "Innstilinger"
  • Velg (med knappen i midten)
  • 1: Grunnleggende
  • 1: Preferanser
  • 3: Hodetelefoner
  • 1: Hodetelefonminne
    • Ikke endre denne (La st? "Deaktivert")
    • For sentralbordet som har autosvar: Settes til "Aktivert"
  • 2: Krokbrytermodus