Hvorfor virker det ikke?

Her f?r du svar p? vanlige sp?rsm?l.

Jeg f?r ikke logget inn

Du logger inn i Canvas fra canvas.uio.no med ditt UiO-brukernavn og -passord.

Canvas virker ikke, funksjoner er borte eller noe ser rart ut

Dette kan enten skyldes selve nettleseren du bruker eller innstillingene dine for informasjonskapsler/personvern i nettleseren din.

Nettlesere:

Bruk helst Google Chrome eller Mozilla Firefox. Canvas st?tter de to siste versjonene av Chrome, Firefox, Edge og Safari. Internet Explorer st?ttes ikke.

Informasjonskapsler:

Feilen kan ogs? skyldes innstillingene dine i nettleseren din. ?pne personverninnstillingene for nettleseren og sjekk at informasjonskapsler (cookies) for Canvas er tillat. Du kan evt tillate nettstedsporing ("cross-site tracking") for Canvas. Hvis ikke dette l?ser problemet r?v en annen nettleser. Det er best ? bruke Chrome eller Firefox.

Hvor er emnene mine?

Det tar opptil et d?gn fra du har f?tt opptak til emner i StudentWeb til du f?r tilgang til dem i Canvas. Dersom du bare er meldt til eksamen i emnet, f?r du tilgang innen fem virkedager etter at fristen for ? melde seg til eksamen gikk ut.

Du kan selv velge hvilke emner du vil ha p? dashbordet ditt, s?kalte favorittemner. Se veiledning her.

NB: F?rste gang du logger inn og bruker Canvas-appen (p? mobil), vil du bli spurt om ? velge favorittemner. Dette vil fjerne favorittmark?rene du tidligere har satt i desktop-versjonen (p? PC/Mac), og dermed ogs? dashbordet ditt. Dette skjer kun f?rste gang du logger inn via appen. Emnene er fremdeles tilgjengelige, og kan favorittmarkeres p? nytt ved ? velge "emner" og deretter "alle emner". Alle markerte emner vil best? etter dette.

Hvis du logger deg inn og emnene dine ikke dukker opp dashbordet eller du ikke f?r tilgang til materiale, kan ?rsaken v?re at emnet eller materialet ikke er publisert.

• Trenger du hjelp med dette? Kontakt studiekonsulenten eller l?reren p? emnet.

Jeg har byttet gruppe, men endringen vises ikke i Canvas

Hvis du bytter grupper i Studentweb, tar det noe tid f?r endringen blir synlig i Canvas. Hvis du ett d?gn etter ? ha meldt deg av en gruppe fremdeles ligger inne i gruppen i Canvas, m? du ta kontakt med studiekonsulenten p? emnet ditt.

Jeg f?r ikke sett forelesningsvideo i Video-menyvalget

Mange emner har automatisk visning av forelesningsvideo fra semestersiden i Canvas. Hvis du ikke f?r sett videoene, skyldes det som regel enten at du ikke har f?tt tilgang til mappen i semestersiden, innstillingene i nettleseren eller at du mister tilgangen underveis fordi en nettlesercookie har utl?pt.

Skjermbilde av et Canvas-rom med ring rundt menyvalget 'Video'

Mulige ?rsaker:

• Hvis du f?r beskjed om at du ikke har tilgang n?r du pr?ver ? ?pne Video-menyvalget, sjekk og evt innstillingene i nettleseren og refresh nettsiden.
  • Hvis du logger inn i Canvas med FEIDE i stedet for Weblogin, kan du f? beskjed om at du ikke har tilgang fordi du er logget inn ved not translated (%BACKEND%) n?r du pr?ver ? se p? forelesningsvidoene i Canvas. Du kan l?se problemet ved ? enten:
    • Logge ut av Canvas, og logge inn igjen med Weblogin (dette er standardvalget p? UiOs innloggingssider), eller
    • Logge inn p? uio.no med Weblogin f?r du g?r inn i Canvas
  • Hvis du mister tilgang underveis i videoen, vil det som regel fungere dersom du laster inn siden p? nytt (f5 eller ctrl+r p? Windows, cmd+r p? Mac).

Virker det likevel ikke, ta kontakt med studiekonsulenten p? emnet.

Jeg f?r ikke ?pnet Zoom-menyvalget

Mange emner bruker Zoom-menyvalget i Canvas. Hvis du ikke f?r ?pnet Zoom i Canvas, skyldes det som regel innstillingene i nettleseren din.

Mulige ?rsaker:

Virker det likevel ikke, ta kontakt med studiekonsulenten p? emnet.

Jeg f?r ikke lest pensumartikler p? nett fra Pensum-menyvalget

De fleste emnene p? UiO bruker pensumsystemet Leganto, og mange har gjort pensumlisten tilgjengelig i Canvas via menyvalget Pensum. Dersom artikler eller kapitler fra pensum er tilgjengelig online, kan du f?lge en lenke derfra for ? lese online.

Skjermbilde av et Canvas-rom med ring rundt menyvalget 'Pensum'

Mulige ?rsaker:

• Hvis du f?r beskjed om at du ikke har tilgang n?r du pr?ver ? ?pne Pensum-menyvalget, sjekk og evt endre innstillingene i nettleseren og refresh nettsiden.
  • Hvis du logger inn i Canvas med FEIDE i stedet for Weblogin, kan du f? beskjed om at du ikke har tilgang fordi du er logget inn ved not translated (%BACKEND%) n?r du pr?ver ? lese pensumartikler p? nett fra Pensum-menyvalget i Canvas. Du kan l?se problemet ved ? enten:
    • Logge ut av Canvas, og logge inn igjen med Weblogin (dette er standardvalget p? UiOs innloggingssider), eller
    • Logge inn p? uio.no med Weblogin f?r du g?r inn i Canvas

Virker det likevel ikke, ta kontakt med studiekonsulenten p? emnet.