Flytting av innhold

Slik flytter du innhold fra gamle folk.uio.no til den nye serveren.

Ny server

Det er satt opp en ny webserver, som skal overta for deler av bruken til folk.uio.no. Dit er det meningen at folk skal flytte privat innhold. Websider og innhold som er relatert til din virksomhet p? UiO, skal ikke flyttes dit. Kontakt lokal webredaksjon for r?d om dette.

Den nye serveren er tilgjengelig fra internett p? adressen, alts? URL-en

https://folk.universitetetioslo.no/

Det betyr at websidene som n? er tilgjengelig p?

https://folk.uio.no/brukernavn/

vil bli tilgjengelige p? adressen

https://folk.universitetetioslo.no/brukernavn/

etter at du har flyttet de korresponderende html-sidene og mappene over.

Tilgang fra windows

Den nye serveren kj?rer ikke Vortex, og du kan ikke logge inn p? den. Den er tilgjengelig fra datamaskiner p? uio-nettet som et standard windows-share. Det heter

\\privateweb.uio.no\folk\

Dette sharet er ditt personlig. Hvis du g?r til dette sharet og legger filer der, vil de dukke opp p? internett som https://folk.universitetetioslo.no/brukernavn/

Sharet kan monteres fra b?de windows-, mac- og linux-maskiner.

Du skal ikke skrive inn noe brukernavn i navnet p? sharet. Det er allerede ditt personlige, selv om brukernavnet ditt ikke er en del av navnet p? sharet.

Kopiering

Du m? alts? kopiere filene dine fra

m:\www_docs\

til

\\privateweb.uio.no\folk\

Dette gj?res enklest med klassisk drag-n-drop i windows. Andre metoder avhenger av operativsystem. Kontakt Lokal IT for hjelp med dette.

Hva skal kopieres?

Hvis du markerer alle filer og mapper under din www_docs-katalog, vil alle dine folk-sider bli med over til den nye serveren.

Husk ? bare kopiere de filene du faktisk skal ta med over. Dette er alts? kun private filer. Sannsynligheten er sv?rt h?y for at mye av innholdet i din www_docs-folder er en smule til?rskomment. Det kan derfor v?re opportunt med rydding, og vi anbefaler sterkt at du benytter anledningen.

Slik gj?r du

Vi anbefaler at du ?pner opp to utforsker-vinduer. Et med din www_docs-mappe og et med det nye sharet.

Bildet kan inneholde: tekst, font, bl?, linje, nummer.

Bildet kan inneholde: tekst, bl?, linje, font, skjermbilde.

For ? g? til det nye sharet, kan du klikke i adresselinjen ?verst og skrive inn navnet p? sharet. I bildet over ser du hvordan.

Bildet kan inneholde: tekst, bl?, font, linje, skjermbilde.

Da ser det til slutt slik ut - se bildet over.

Bildet kan inneholde: tekst, bl?, linje, font, nummer.

Det neste trinnet er ? markere de mappene og filene du vil kopiere over.

Bildet kan inneholde: tekst, bl?, font, linje, skjermbilde.

Klikk med musa og dra dem over...

Bildet kan inneholde: tekst, bl?, linje, datamaskinikon, skjermbilde....til det andre vinduet. S? slipper du musknappen.

Bildet kan inneholde: tekst, bl?, font, linje, skjermbilde....og kopieringen er ferdig.

Publisert 15. apr. 2020 10:29 - Sist endret 15. apr. 2020 18:25