Filbehandling med mine nettverksstasjoner i Windows (Webdav)

Hvordan koble opp nettverksomr?det p? riktig m?te

1. ?pen File Explorer (Utforsker) ved ? klikke p? ikonet i oppgavelinjen nederst p? skjermen. Du kan ogs? ?pne File Explorer ved ? klikke p? Windows-symbolet nederst til venstre p? skjermen og videre klikke p? ikonet for File Explorer.

Bilde der plasseringenr for Explorer er ringet rundt

2. Finn ikonet for This PC til venstre i vinduet, og h?yreklikk p? det. Velg Map network drive (Koble til nettverksstasjon) fra lokalmenyen som ?pnes.

3. I dialogen som vises, angir du stasjonsnavnet som du vil at nettverksstasjonen skal kobles opp med. Du kan lime inn (eller skrive inn) banen til mappen du vil koble til, i feltet for Folder. Som regel vil du ikke n? den ved ? velge Browse. Avslutt med ? klikke p? Finish.

Hvis du skal kopiere mapper eller enkeltfiler fra mapper mellom domener i Vortex, finner du banen du skal lime inn i feltet Folder, under WebDAV-adresse p? Om-fanen til mappen. bilde som viser hvor du finner webDav-adressen til en mappe eller et dokuement

Merk adressen, og kopier ved ? tykke p? Ctrl+c. N?r du skal lime inn adressen, klikker du i feltet Folder, og trykker p? Ctrl+v. Hvis det ser ut til at det er flere mellomrom f?r selve adressen n?r du har limt den inn, bare sletter du mellomrommene f?r du klikker p? Finish.

Merk: For ? kopiere mellom to mapper m? du koble til begge mappene p? denne m?ten.

4. N?r du blir bedt om ? logge inn, logger du inn med ditt UiO-brukernavn og -passord.

Publisert 5. okt. 2011 09:40 - Sist endret 19. okt. 2023 15:41