Manntalsfiler i eValg

eValg treng manntalslister for ? f?rehandsgodkjenne dei som stemmer. Dette f?r du som oftast fr? personalavdelinga eller studieadministrasjonen.

Dette dokumentet beskriv handteringa av manntalsfiler i eValg. For detaljar om prosessen rundt manntal, sj? sidene Arrangere valg.

Importere manntalsfiler

eValg st?tter import av manntalsfilene fr? FS, ved at valadministrator laster inn fila i eValg. Sj? ogs? veiledning for studentmanntal.

Fr? HR-sida har UiO eit makrorekneark som rekner ut kva manntal ansatte er i. For ? importere manntala til eValg har makroreknearket ein knapp for ? eksportere manntalslistene til filer du kan laste inn i eValg. Du kan ogs? produsere desse filene sj?lv, enten manuelt eller ved ? eksportere til CSV fr? Excel.

Sj? veiledning for uttak av manntalslister (fr? HR).

Produsere CSV-fil fr? Excel

For ? produsere ei fil som eValg kan lese, kan du eksportere/lagre fana i reknearket i CSV-format. Merk at person-identifikator (brukarnamn eller Feide-ID) m? st? i f?rste kolonna. eValg vil ignorere alt anna enn f?rste kolonne.

Filformata som eValg st?tter

eValg kan importere filer av typen:

• Tekstfil (text/plain): Kvar linje i fila m? berre best? av ein person-id (brukarnamn, eller Feide-ID).
  • CSV-fil (text/csv): F?rste elementet i kvar linje i CSV-fila m? vere ein person-id (brukarnamn eller Feide-ID). Alle andre element i lista vert ignorert. F?rste linja kan innehalde titlar (header), slik FS returnerer ho.

Merk:

• At alle identitetar i samme fila m? vere av samme typen - brukarnamn eller Feide-ID.
  • Pass p? at brukernamn/feide-id er p? riktig format, vanleg feil er ? bruke fornamn.etternamn@uio.no i staden for brukernamn/feide-id
  • Alle filer m? vere i UTF-8.

D?mer

D?me p? ei enkel fil med brukarnamn:

olabob@uio.no
karin@uio.no
einkvan@uio.no

D?me p? ei fil fr? FS:

FS.PERSON.BRUKERNAVN
olabob@uio.no
karin@uio.no
einkvan@uio.no

D?me p? ei fil fr? FS med fleire kolonner (alt unntatt brukarnamn vert ignorert):

FS.PERSON.BRUKERNAVN||','||FS.STUDIEPROGRAM.FAKNR_STUDIEANSV
olabob@uio.no, 13
karin@uio.no, 15
einkvan@uio.no, 13
Publisert 1. sep. 2019 07:46 - Sist endret 25. apr. 2024 15:33