Hvor m?ter jeg tofaktorautentisering p? UiO?

Tjenester med tofaktorautentisering p? UiO

E-post og kalender

• Det er krav om tofaktorautentisering for:
    • Outlook p? Windows
    • Apple Mail og Calendar for macOS, Outlook for macOS og Gnome Evolution
    • Apple Mail og Calendar for iPhone og iPad, og Gmail og Google Calendar for Android
    • Thunderbird og andre IMAP-klienter

Microsoft 365

• Det er krav om tofaktorautentisering for Microsoft 365
  • Dette inkluderer Office-pakken, Onedrive, Teams m.m.
  • Teams for gjester

Feide

Bildet kan inneholde: rektangel, font, parallell, skjermdump, sirkel.Det er krav om tofaktorautentisering for Feide. For innlogging med Feide skal du n? alltid velge ? logge inn med knappen ?Bruk arbeid- eller skolekonto?.

Remote Desktop Connection

Det er satt opp krav om tofaktorautentisering p? UiOs gateway for p?logginger utenfra UiO, mot Windows klientmaskiner og servere.

L?sningen st?tter kun bruk av MFA-pushvarsel med Microsoft Authenticator.

UiO Programkiosk

Det er satt opp krav om tofaktorautentisering mot tjenesten view.uio.no som inkluderer Programkiosk.

VPN

Det er innf?rt krav om tofaktorautentisering for VPN-tjenesten ved UiO.

SSH

Krav om tofaktorautentisering for SSH-tjenesten er under innf?ring. Det er et krav om tofaktorautentisering for login.uio.no for innkommende trafikk mot UiO.

Tilsvarende krav om tofaktorautentisering vil bli innf?rt for alle UiOs jumphosts.

TSD

N?r du f?r tilgang til Tjenester for sensitive data (TSD) opprettes det en egen brukerkonto for form?let med tofaktorautentisering.

Educloud

For brukere av Educloud Research opprettes det en egen brukerkonto for form?let med tofaktorautentisering.

Publisert 15. juni 2022 10:31 - Sist endret 20. okt. 2023 09:20