Ta i bruk bofh i Windows

Rettleiar for korleis du kan k?yre bofh fr? Windows-maskiner p? Universitetet i Oslo.

Du kan installere klienten JBofh.jar p? di Windows-maskin, men det enklaste er gjerne ? k?yre bofh via ei linux-maskin:

1. Start Powershell, til d?mes ved ? opne start-menyen og begynne ? skrive inn "powershell".
    Bildet kan inneholde: bl?, tekst, skjermbilde, teknologi, multimedia.
  2. Skriv "ssh", ditt brukarnamn, og maskina du vil kople til.
    D?me: ssh einkvan@login.uio.no
    Bildet kan inneholde: bl?, tekst, skjermbilde, multimedia, teknologi.
  3. N?r du har tasta inn ditt passord er du p?logga linux-maskina. Du starter d? bofh ved ? skrive inn "bofh". Om du vil logge p? med ein annan brukarkonto, til d?mes ein driftsbrukar, legg du til " -u brukarnamn".
    D?me: bofh -u einkvan-drift
    Bildet kan inneholde: bl?, tekst, skjermbilde, operativsystem, programvare.
  4. Etter at du har tasta inn ditt passord er du p?logga i bofh.
    Skriv inn "help" for ? f? litt starthjelp, og trykk tab-tasten to ganger for ? f? lista ut tilgjengelege kommandoar.
    D?me p? ein kommando:
    Bildet kan inneholde: bl?, tekst, skjermbilde, multimedia, teknologi.

Installere jbofh lokalt

Fila JBofh.jar er tilgengeleg p? fellesomr?da til universitetet. Etter ? ha kopiert den til di lokale maskin, held det ? dobbelklikke p? den, taste inn passordet, og du er i gang.

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 20. mai 2010 08:30 - Sist endra 22. sep. 2023 21:34