Logg inn i Educloud Research

Legg merke til at du m? ha klart ditt Educloud-brukernavn, -passord og -engangskode for ? kunne logge inn. Dette inkluderer ? ha satt opp tofaktorautentisering for Educloud.

Logg inn via VMWare Horizon Client (anbefalt)

Hvis du bruker en UiO-maskin kan du installere VMWare Horizon Client fra Software Center. Ellers kan du laste ned og installere fra VMware sin nedlastingsside.

1. ?pne VMWare Horizon Client p? maskinen din.
  2. F?rste gang du bruker VMWare Horizon-klienten for Educloud m? du f?rst kople deg til UiO sin server. Klikk p? Add server

"Add server" in VMWare Horizon

3. Fyll inn view.educloud.no i tekstfeltet som dukker opp, og klikk Connect.

Textbox in VMWare where you are asked for "Name of Connection Server"

4. Du vil bli spurt om ? fylle inn Educloud-brukernavn og -engangskode. Deretter klikk Login.

Textbox where you have to enter your username and your one-time-code

5. Fyll inn Educloud-passord
  6. Du har n? vellykket lagt til Educloud-serveren i VMWare Horizon og vil f? opp de tilgjengelige maskinene/skrivebordene. Bildet kan inneholde: bl?, rektangel, operativsystem, skjermdump, gj?re.
  7. Dobbeltklikk p? maskinen du vil kople til.
  8. N? vil skjermen bli svart i noen sekunder imens tilkoplingen settes opp.

Logg inn via nettleser

Skrivebord i Educloud er ogs? tilgjengelige gjennom nettleser. Denne metoden er imidlertid ikke anbefalt, men n?dvendig for de som ikke f?r installert VMWare Horizon Client.

1. Via ?nsket nettleser, g? til view.educloud.no
  2. Klikk p? VMware Horizon HTML Access.
  3. Fyll inn ditt Educloud-brukernavn og -engangskodeDeretter skriv inn ditt Educloud-passord.
  4. N? f?r du opp maskinene/skrivebordene som du har tilgjengelig.
  5. Dobbeltklikk p? maskinen du vil kople til.
  6. N? vil skjermen bli svart i noen sekunder imens tilkoplingen settes opp.
S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat

Publisert 5. mai 2022 16:06 - Sist endret 4. okt. 2023 13:10