Hvordan sende inn jobber til Colossus fra MS-Windows-milj?et.

Sende inn jobber fra prosjektets submit vm (pxx-submit)

Det er ikke mulig ? sende inn jobber til Colossus HPC-klyngen direkte fra en MS Windows-maskin. Derfor er TSD-prosjekter som trenger tilgang til Colossus utstyrt med én dedikert virtuell Linux-innsendingsmaskin (VM) per prosjekt. Brukere som benytter Windows VM-er for ? koble til prosjektene sine i TSD, b?r f?lge denne prosedyren for ? logge p? sine Linux submit VM-er. Fra Linux submit VM kan de sende inn jobber til Colossus.

Login

1. Logg inn p? Windows VM f?rst (vanligvis kalt "pNN-win01"; der "pNN" er prosjektnummeret ditt).

2. Start programmet "PuTTY" fra prosjektets Windows VM.

Image may contain: Text, Logo, Font, Technology, Graphics.

3. Konfigurer "PuTTY" slik:

• Velg "Session" i venstre kategori-panel.
  • Sett "Host Name (or IP address)": pNN-submit (hvor pNN er dott TSD prosjektnummer)
  • Sett "Connection type": SSH

Putty menus

4. Du kan lagre konfigurasjonen for senere bruk ved ? gi et navn p? "Saved Session" som vist p? bildet ovenfor og trykke p? "Save"-knappen til h?yre.

5. Velg den lagrede sesjonen fra listen og klikk "Open" nederst i dialogen. Da vil det ?pnes en ssh-terminal som vist i figuren under. Logg inn med ditt TSD brukernavn og passprd. Aksepter SSH n?kkelen.

Putty terminal window

6. Du er n? logget p? prosjektets Linux submit VM. Herfra f?lger du instruksjonene i Colossus User Guide for ? sende inn jobber til Colossus.

Aktivering av GUI-applikasjoner ved hjelp av Xforwarding

Standardkonfigurasjonen beskrevet ovenfor vil ikke tillate deg ? videresende det grafiske brukergrensesnittet for applikasjoner som Matlab (matlab) eller Stata (xstata).

• Start Xming p? Windows VM. Hvis det ikke er installert, be prosjektadministratoren om ? installere det for deg.
  • I tillegg til de ovennevnte konfigurasjonsinnstillingene, kryss av for "Enable X11 forwarding" under Tilkobling - SSH - X11.
  • Grafiske brukergrensesnittapplikasjoner som Matlab og Stata vil n? bli videresendt til din Windows VM.

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 23. feb. 2022 09:31 - Sist endret 27. sep. 2023 13:15