Hvordan bruke sshuttle og VNC

Veiledningen viser hvordan du tar i bruk sshuttle og VNC p? din Mac.

sshuttle

Installasjon

Installer verkt?yet sshuttle fra Homebrew eller Macports i Terminalen og installer sshuttle derfra, f.eks:

brew install sshuttle

Bruk

En forbindelse mot UiO med f?lgende kommando:

sshuttle --dns -vr brukernavn@login.uio.no 129.240.0.0/0

For enkelte vil det kunne v?re aktuelt ? bruke en annen, lokal server enn login.uio.no.

En enkel veiledning for sshuttle.

VNC over SSH mot en Mac

Under Deling i Systemvalg, aktiveres Ekstern administrering. Sett hva det skal ?pnes for under Maskininnstillinger... og legg inn hvem det skal ?pnes for p? den maskinen du ?nskere ? aksessere med hjelp av VNC.

I Terminal skriver du:

ssh -L 5900:localhost:5900 brukernavn@hostname.uio.no

I Finder ?pner du Koble til tjener... (cmd + k) og skriver vnc://localhost:5900. Dette ?pner det innebyggede programmet i macOS, Skjermdeling. Med programmet fjernp?logger du deg maskinen p? campus.

Publisert 16. feb. 2021 13:28 - Sist endret 20. des. 2021 08:40