Avhending av mobile enheter

P? linje med annet PC-utstyr, skal mobiltelefoner og nettbrett, i henhold til Prosedyre for avhending og gjenbruk av lagringsmedia og annet utstyr, leveres tilbake til UiO hvis det er ?delagt, skal kasseres eller du slutter.

Den ansattes ansvar

• ? levere inn utstyret sammen med PC og annet utstyr.
    • For Apple-enheter m? ansatt deaktivere enhetens kobling til dens private Apple ID f?r utstyret leveres tilbake.
    • For Android-enheter m? ansatt deaktivere enhetens kobling til dens private Google ID f?r utstyret leveres tilbake.
  • P?se at alt privat innhold er fjernet f?r det leveres tilbake.

IT-avdelingens ansvar

Det er IT-avdelingen som er ansvarlig for ? ta imot det mobile utstyret ved endt arbeidsavtale.

IT-avdelingen vil vurdere om:

Omregistrering til ny eier

• F?r omregistrering til ny eier, m? ansatt og IT-avdelingen se til at telefonen ikke lenger er l?st til gammel eier gjennom Apple-ID eller Google-ID.
    • Hvis det er en iOS enhet og det er problemer med at enheten er l?st til gammel eier, m? Apple support kontaktes.
  • Enheten m? deretter wipes (slettes) for alt av UiO innhold. Dette kan gj?res i Workspace One av IT-avdelingen. Til dette benyttes kommandoen "Enterprise wipe".
  • Deretter kan en fullstendig fabrikk-reset p? telefonen utf?res.

Overf?ring til privat eierskap

• Hvis utstyret skal overf?res til privat bruk ved arbeidsavtalens slutt, m? IT-avdelingen kontaktes via en RT-sak som kan sendes til it-support@uio.no.
  • F?r IT-avdelingen kan avregistrere enhet fra sine systemer, m? en godkjenning fra budsjettdisponerende myndighet (BDM) ved instituttet foreligge.
  • Alt Apple-utstyr kj?pt inn etter april 2016, og Android utstyr kj?pt etter november 2022, er i prinsippet l?st til UiO og kan ikke overf?res privat uten godkjennelse.
  • IT-avdelingen m? fjerne enhetene fra Apple sitt DEP-register, eller Android Zero Touch Portal. Hvis ikke dette blir gjort, vil enheten kreve UiO-brukernavn og passord ved oppstart (etter fabrikk-reset).
  • IT-avdelingen m? ogs? fjerne enheten helt fra Workspace One slik at enheten ikke lenger ligger i UiO sine systemer.
Publisert 4. okt. 2016 14:04 - Sist endret 27. sep. 2023 10:55