Koble til med og bruke Remote Desktop for Android

Viktig: Remote Desktop bruker tofaktorautentisering, men du f?r ikke p?minnelse om det p? skjermen n?r du logger p?. N?r du logger p? Remote Desktop m? du sjekke mobiltelefonen for ? bekrefte p?loggingen i Microsoft Authenticator (med Remote Desktop kan du ikke bekrefte p?logging med annet enn Authenticator).

Installasjon

• Microsoft Remote Desktop kan lastes ned fra Google Play.
  • For telefoner og nettbrett i driftsopplegg installeres Microsoft Remote Desktop fra Intelligent Hub p? enheten.

Hvordan koble deg til en Windows-maskin

Klikk p? pluss-knappen. Vinduet Opprett tilkobling kommer opp:

Koble til din kontormaskin

Kall oppkoblingen Kontormaskin eller det faktiske navnet p? din datamaskin i feltet Connection name. Klikk Next for ? komme til neste bilde. Skriv inn navnet p? din kontormaskin p? formen datamaskinnavn.clients.uio.no i feltet for PC-name. og klikk Done. Du kan ogs? koble deg til Windows-servere, som f. eks. win.uio.no.

Under Creditials skriver du inn ditt brukernavn skrives p? formen uio\brukernavn og ditt passord.

Legg til gateway

Du m? ogs? legge til en gateway, av sikkerhets?rsaker. Kryss av for Show additional options og klikk p? Add gateway.

Velg show additional options og klikk p? add gateway.

Fyll s? inn rds-portal.uio.no som adresse og trykk Add.

Skriv inn portal.uio.no og trykk add.

Avslutt med ? trykke Lagre.

Maskiner lagt til for fjernoppkobling

Bruke Remote Desktop Connection

Dobbeltklikk p? datamaskinens oppf?ring i Microsoft Remote Desktop for ? koble deg til datamaskinen.

Oppkoblingen krever tofaktorautentisering og vil derfor henge p? Initiating remote connection, inntil du har bekreftet p?loggingen med Microsoft Authenticator p? din mobiltelefon.

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 17. okt. 2022 16:07 - Sist endret 8. mai 2023 13:59