Sette opp frav?rsmelding i Outlook

Oppsett av frav?rsmelding i Outlook er beskrevet under.

Du kan ogs? g? til brukerveiledningen for frav?rsmelding i webmail - det er opptil deg hvilken veiledning du vil bruke.

Hvis du skal v?re borte fra kontoret og vil at de som sender e-post til deg skal vite at du er borte men leser e-post n?r du er tilbake, setter du opp en frav?rsmelding. N?r det blir sendt en e-post til deg, f?r avsenderen automatisk frav?rsmeldingen din som svar.

Slik setter du opp en frav?rsmelding:

1. ?pne Outlook og velg File (?verst til venstre i vinduet).

2. Klikk p? Automatic replies (Out of office) i Info-panelet som ?pnes.

automatic replies i meny

3. Merk valgknappen Send automatic replies. Hvis du ?nsker ? angi tidsrommet frav?rsmeldingen skal sendes ut i, merker du avkrysningsruten Only send during this time range, og angir tidsrom ved ? fylle ut Start time og End time. Hvis du ikke fyller ut start- og sluttid, m? du selv g? inn ? fjerne markeringen av Send automatic replies n?r du er tilbake p? jobb.

tidsrom for autosvar

4. I den nedre delen av vinduet, fyller du ut teksten du vil at skal vises i frav?rsmeldingen. P? fanen Inside my organization skriver du det du vil at kollegaer p? UiO skal motta om de sender deg e-post mens du er borte. Hvis du vil at ogs? de som sender e-post til deg fra utenfor UiO skal f? et automatisk svar, skriver du det inn p? Outside my organization-fanen. Merk avkrysningsruten Autoreply to people outside my organization for ? aktivere valget. Du kan ogs? velge om du vil sende frav?rsmeldingen til kun de som er oppf?rt i adresseboken din: My Contacts only eller alle: Anyone outside my organization. Hvis du velger ? svare kun de du har i adresseboken din, unng?r du ? sende svar p? u?nsket e-post (spam).

menyvalg innenfor og utenfor organisasjonen

NB! Hvis du har laget en frav?rsmelding i Outlook b?de for interne og eksterne brukere, og senere endrer den ene i OWA, s? vil den andre fremdeles fungere.

S?k i veiledningene
Publisert 25. okt. 2016 09:36 - Sist endret 15. juni 2022 10:23