Kva gjer eg om eg har f?tt SMS om passordbyte?

Du f?r tilsendt ein SMS n?r din driftsbrukar bytter passord. Dette er gjort av sikkerhetshensyn - for ? sikre mot at andre bytter passord p? din brukarkonto utan at du er klar over det.

Dette er nytt fr? 12.06.2023, og gjeld for driftsbrukarar p? UiO.

Har du motteke ein SMS?

Om du har ein driftsbrukar du nyleg har bytta passord p?, er dette heilt normalt. Meldinga blir brukt for at du med driftsbrukar skal kunna gjera tiltak om du sj?lv ikkje har endra passordet.

Din bruker, <brukernavn>@uio.no, har byttet passord den <tidspunkt>.
Hvis dette ikke var deg, m? du ta kontakt med UiOs IT-support umiddelbart.

Kva mobilnummer sender vi til?

Vi sender melding til mobilnummeret som er registrert p? deg i sj?lvbeteningsportalen til DF?, Gjestetjenesten, eller Felles Studentsystem (FS).

Kor lang tid tek det f?r meldinga blir sendt ut?

Systemet sender normalt ut meldingar nokre minuttar etter passordbyttet.

Tilfelle der SMS blir sendt ut

Du vil f? ein SMS b?de om du sj?lv bytter passord, enten i Passordtjenesten eller i bofh, men du f?r ogs? SMS dersom IT-personell bytter passordet for deg.

Personar med utenlandske nummer

Enkelte land har sperringar for mottak av SMS, s? om du er registrert med utanlandsk mobilnummer kan det hende at du ikkje mottek meldinga om passordbyttet.

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 31. mai 2023 15:26 - Sist endret 8. juni 2023 15:00