Send e-post med Apple Mail

Skrive en ny e-post

Det finnes tre m?ter ? ?pne et nytt meldingsvindu p?:

• Trykk p? cmd-N (?-N) i Mail.
  • Velg File New Message i Mail.
  • Trykk p? knappen Compose new message p? verkt?ylinjen i Mail.

1. Hvem vil du sende e-post til (og hvordan)?

Skriv inn ?nsket eller ?nskede adresser i feltene To: og Cc:.

Merk! N?r du skriver inn et navn eller en e-postadresse i To: eller Cc:-feltene, vil Apple Mail gj?re et automatisk oppslag mot din adressebok i Contacts og mot UiOs Global Address List (GAL), noe som muliggj?r automatisk fullf?ring av e-postadresse. GAL (Found on Servers) inneholder alle navnene, e-postadressene til alle p? UiO, samt rominformasjon.

Skjermbilde av Apple Mail: Skrive inn e-postadresse i To-feltet

2. Legge til vedlegg

Apple Mail skiller mellom to m?ter ? legge til vedlegg:

• Klikk f?rst p? bindersknappen i verkt?ylinjen, deretter p? ?nsket vedlegg, og til slett p? Choose File for ? legge ved. Det kan v?re lurt ? p?se at valget Send Windows-Friendly Attachments under Options er aktivert.
  • Dersom du vil legge ved et bilde i fra Photos, klikker du i stedet p? knappen Show or hide the photo browser. Bildene vises her p? samme m?te som du har organisert din bilder p? i Photos

Du kan ogs? dra og slippe bilder, filmer, lydfiler, PDF-filer osv. rett i den utg?ende e-posten.

3. Svar, Svar alle og Videresend