Hvordan sette opp en ny Mac

Veiledningen viser hvordan du setter opp en UiO eid Mac som er registrert i Apple School Manager (ASM / DEP). Denne registreringen knytter Macen til UiO.

Klargj?ring og oppsett av maskin vil starte s? snart du skrur maskinen p? for f?rste gang.

F?rst, gratulerer med ny Mac!

Prosessen er laget for at du som bruker, enkelt skal gj?re dette selv, og den tar ikke mer enn 10 til 15 minutter. Det et er forutsetning at maskinen f?r tilgang p? internett.

!! Overf?ring av innhold fra en annen maskin eller Time Machine Backup, m? gj?res etter at innrullering og oppsett er ferdig. Ikke sett i gang tilbakekj?ring fra backup i oppsettsassistenten.

N?r du starter maskinen for f?rste gang blir du m?tt av oppsettsassistenten som vil ta deg igjennom oppsett av maskinen.

? Velg spr?k, land og tastaturoppsett, og klikk deg videre.

? Koble til nettverk (kablet, eller tr?dl?st), klikk Fortsett.

Du vil n? f? melding om at maskinene er administrert at UiO.
? Klikk fortsett

Bildet kan inneholde: azure, bl?, rektangel, font, skjermdump.

? Logg inn med ditt UiO brukernavn og passord.

Bildet kan inneholde: rektangel, font, skjermdump, parallell, antall.

Maskinen vil n? bli innrullert i "Mobil arbeidsrom", og brukerkonto opprettes p? maskin.

? Velg om du vil tillate stedstjenester
Dersom du ikke ?nsker ? tillate stedstjenester, er det viktig at du manuelt sette riktig tidssone.
? Logg inn med brukernavn og passord.

G? igjennom resten av oppsettsprosessen, og gj?r de innstillingene du ?nsker. Man kan hoppe over disse, og gj?re disse konfigurasjonen senere om man ?nsker.

N?r oppsettsassistenten er ferdig, vil "DEPnotify" starte. Denne prosessen innstallerer og klargj?r UiO sitt programvaresenteret "Managed Software Center", samt  programmer og drivere som er felles for alle UiO sine Macer.

Skjermbilde av DEPNotify som installerer programvare

N?r DEPNotify er ferdig, vil f? opp en notifikasjonsmelding med krav om at du krypterer disken p? maskinen din for ? sikre din data.
(mrk; p? nyere maskiner skjer kryptering p? tidligere tidspunkt, og du vil ikke f? opp denne prompten)

Bildet kan inneholde: produkt, lilla, rektangel, organisme, fiolett.

? Logg ut, og skriv inn passordet ditt n?r du blir bedt om det. Maskinen logger inn igjen, og er da klar til bruk.

Dersom du ?nsker ? flytte data fra en eldre maskin, kan du gj?re dette n?.
(Veiledning for flytting av data kommer )

Hvordan installere programvare

Mye av den programvaren som tilbys Mac ved UiO finner du i selvbetjeningsportalen Managed Software Center.

Hvordan sette opp e-post og kalender

P? UiO anbefales det at du enten bruker Apple Mail og Calendar eller Outlook for macOS.

Dersom du inviterer mye inn til m?ter, anbefales Outlook for macOS.

Hvordan gjennomf?re nettm?ter

P? UiO brukes b?de Microsoft Teams og Zoom til nettm?ter, og en kan innkalle til nettm?ter ved ? bruke Outlook for macOS som kalenderprogram.

Hvordan sette opp lagring av dokumenter

Microsoft Onedrive er foretrukket lagringsl?sning for dine dokumenter. Dersom du samskriver med andre, vil anbefalingen ofte v?re at dokumentet lagres og deles i Microsoft Teams.

Se UiOs lagringsguide for hvor du kan lagre dokumenter inneholdende sensitiv informasjon.

Hvordan sette opp utskrift

Din nye Mac er allerede klargjort for utskrift.

Under Skrivere og skannere i Systeminnstillinger... finner du k?ene pull.uio.no, bare v?r obs p? at det finnes en for HP-printere og en for Ricoh-printere.

Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Emneord: Mac, klargj?ring, klargj?re, sette opp, oppsett
Publisert 22. apr. 2024 11:53 - Sist endret 22. apr. 2024 11:53