S?ke om ny gruppe i Brukerinfo

I Brukerinfo kan du sende foresp?rsel om ? f? opprettet nye grupper til bruk i IT-systemer ved UiO.

S?ke om ny en gruppe

1. Unders?k f?rst om en gruppe med samme form?l allerede finnes. Kontakt lokal it eller nettredakt?ren for din enhet.
  2. Logg p? i Brukerinfo, g? til Grupper -> Ny gruppe.
  3. Fyll ut skjemaet.
  4. Vent p? svar fra brukeradministrasjonen, som behandler s?knaden. Du f?r svar p? e-post til brukerkontoen du var p?logget med i Brukerinfo.

Forklaringer til skjemaet

Det er laget retningslinjer for oppretting av grupper som du skal lese f?r du sender inn en s?knad om ? f? opprettet en gruppe.

Gruppenavn

Gruppenavn skal f?lge retningslinjene, og m? v?re forklarende for bruken av gruppen. Merk at gruppenavn ikke kan endres etter at gruppen er opprettet.

Beskrivelse

Her forklarer du hva gruppen skal brukes til. Forklaringen b?r v?re forst?elig for alle som jobber ved UiO.

Moderatorgruppe

Her kan du sette hvilke grupper som skal kunne moderere gruppen etter at den er opprettet, for eksempel legge til og fjerne medlemmer fra gruppen.

System(er) gruppen skal v?re kjent i

Valgene her setter hvilke system ved UiO gruppen skal eksistere i. En gruppe kan eksistere i flere systemer, s? flere valg kan settes. Begrens deg til ? velge de systemene du har behov for. Dette gjelder spesielt filgrupper (NIS_fg@uio og NIS_fg@ifi). Gruppen kan senere utvides til flere systemer.

Bildet kan inneholde: font, terrestrisk plante, skjermdump, antall.

Oversikt over hvilke gruppetyper/system ulike tjenester trenger:
Tjeneste Gruppetype
Vortex NIS_ng@uio
Nettgruppe NIS_ng@uio
Filgruppe NIS_fg@uio (og evt. NIS_fg@ifi for at gruppen ogs? skal eksistere ved Institutt for Informatikk)
Rettigheter i Windows AD_group
Deling p? fellesomr?der AD_group og NIS_fg@uio
Nettgruppe for gruppe med person-objekt NIS_ng@uio og group@ldap
Azure (Office365, Teams, Sharepoint, OneDrive) azure_group

Merk at alle nye grupper som f?r spread NIS_fg@uio, alts? filgrupper, vil samtidig ogs? f? AD_group. Dette kommer av at lagringsl?sningen til UiO (HNAS) bruker AD for oppslag av grupper.

Endre moderatortilgang

Ved oppretting av grupper setter drift en gruppe som moderator. Hvis det i ettertid er behov for at flere grupper har moderatortilgang m? noen i den eksisterende moderatorgruppen henvende seg til IT-hjelp og be om endret tilgang.

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 10. juni 2010 09:32 - Sist endret 8. mai 2024 02:19