Sett visningsnavn i Brukerinfo

Om du ikkje vil bruke heile namnet ditt i UiO sine IT-tenester kan du overstyre visningsnamnet i Brukerinfo.

Slik endrar du visningsnamn

Ditt visningsnamn er vanlegvis namnet du er registrert med i Felles Studentsystem og/eller personalsystemet (SAP). Du kan endre visningsnamn i Brukerinfo:

1. Logg p? brukerinfo.uio.no.
  2. G? til fana Person, og underfana Visningsnavn:
    Fanar i Brrukerinfo
  3. Velg namnet du vil ha som visningsnamn i nedtrekksmenyen og trykk p? Velg navn.

Merk: N?r du har gjort dette, har du overstyrd ditt visningsnamn. Ditt visningsnamn vil ikkje endre seg ved seinare endringar i SAP eller FS. Du m? d? endre ditt namn p? nytt i Brukerinfo.

Kva er visningsnamn?

Du er registrert med ditt folkeregistrerte namn i Felles Studentsystem og/eller personalsystemet (SAP). Dette vert ditt visningsnamn, som brukast om deg i forskjellige IT-tenester som Feide-tenester, kontormaskina, Teams og Outlook. Di prim?re e-postadresse (e-postadressa du sender fr?) vert hos dei fleste fakultet ogs? avleda av kva du har som visningsnamn.

Dette kan du sette som visningsnamn

Du kan sj?lv fjerne mellomnamn, og endre kva av namna dine som skal st? f?rst. Du kan i utgangspunktet ikkje bytte til andre namn enn dine offisielle fornamn eller etternamn, men ta kontakt med IT-support om du har spesielle ?rsaker for dette.

Vi har andre l?ysingar for personar med behov for skjult identitet. Ta i s? fall kontakt med di personalavdeling eller studentkontor.

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 14. mars 2021 10:19 - Sist endret 26. mai 2023 08:56