M?te i Internasjonaliseringsnettverket

Tid: 11. oktober kl 13:00 - 15:00

Sted: Stort møterom, 10 et Lucy Smiths hus

Forfall: Einar V., Sverre, Jens Peder, Karl, Trine Merete, Kjersti, Tron, Therese, Svein

Saker til dagsorden

1. Orientering om utlysning av såkornmidler innen NORHED programmet v/ Jeanette
Norads utlysning av såkornmidler under NORHED er nå lansert. Søknadsfrist for såkornsmidler er satt til 5. november.  NORHED programmet består av 5 tematiske områder og ett geografisk område - Sudan. På NORADS hjemmeside finner dere målsettingen med programmet sammen med søknadsskjema og guidelines for utlysningen. Mer informasjon om søknadsprosessen finnes også på UiOs nettsider for NORHED.

Utlysning av prosjektsøknader vil finne sted 13. november, med søknadsfrist 15. mars 2013.

2. Evaluering av kvoteprogrammet v/ Jeanette
Kvoteprogrammet har ikke vært evaluert siden 2001. Ny evaluering er like om hjørnet og kommer trolig rett over nyttår. Institusjonene er bedt om å komme med innspill til hva som skal inngå i evalueringen. UiO har spilt inn 6 punkter: 1) Tydeliggjøring av målsettingen med programmet, 2) Ordningen må ses i sammenheng med nasjonale satsninger og strategier for internasjonalisering av høyere utdanning for øvrig, 3) Sammenheng og synergier med andre programmer/tiltak på feltet,
4) Forvaltningsmodellen opp mot målsetningen med programmet eks. SIU og Lånekasseproblematikken. 5) Phd finansiering, 6)Involvere partnerinstitusjonene + alumni i evalueringen 

3. Jakten på gode rutiner for emneopptak v/ Sissel
Sissel har laget en oversikt over søknad og opptak til emner høsten 2012. Oversikten viser søknad på de sentrale avtalene, hvilke emner har man søkt på, hvilke tilbud fikk de og etterhvert vil oversikten vise hvor mange studiepoeng som er produsert inneværende semester. Oversikten vil være et nyttig verktøy å ha med seg inn i arbeidet med å utarbeide nye rutiner for emneopptaket i disse IHR-tider.

a) Emnevalg bilaterale avtaler, b) Oversikt over emneregistrering høsten 2012, c) Oversikt emneregistrering høsten 2012

4. Nominasjonsweben - status på pilot v/HG
Arbeidet med nominasjonsapplikasjonen for innreisende utvekslingsstudenter fortsetter. Piloten er utvidet og omfatter denne høsten ca. 70 bilaterale partnere (mest sentrale UiO-avtaler og noen bilaterale avtaler på HF og SV). HG viste hvordan nominasjonsapplikasjonen ser ut for partnerne våre. Opplæringsøkt i denne kommer etterhvert.

5. Global Citizen v/ Gøril
Fem forelesninger er til nå avviklet. Tre gjenstår. Vi trenger hjelp fra dere til å promotere de resterende forelesningene. Studenter på studieretninger som bør ha interesse av Global Citizen-tematikken bør gis en spesiell oppfordring av deres vitenskapelige ansatte om å delta på forelesningene. Brev fra rektoratet er sendt dekanene om dette. I tillegg har dere og studielederne mottatt epost om dette. Hvilke studieretninger som er spesielt aktuelle, samt hvilke forelesere det er som må få informasjon om at de må oppfordre studentene sine til å delta på GC-forelesningene får dere diskutere internt. Er undervisningslederne nøkkelpersoner i dette tro? Her må dere ta et aktivt grep.

I tillegg vil Gøril gjerne vite om dere vil ha plakater (gi beskjed om antall) tilsendt i forkant av forelesningene.

6. OM-midler v/ Einar
OM-midlene 2012/13: Hvordan benytte disse midlene? Kontaktreiser, flat utbetaling til fakultetene eller EST-uke V2013. Hvis utbetaling til fakultetene, vil fakultetsrådgiverne være saksbehandlere? Pga kort tid i nettverksmøtet ble det foreslått at vi tar den til ny intern behandling i SIS før den tas opp i nettverket igjen.

7. Utvekslingsmessen v/ Einar
Skal vi ha messe til våren? Sjekk om SP skal ha internasjonal uke som vi kan hekte vår messe på. Hvis ja foreslås det at man kjører samme opplegg som H12, men kutter forelesningene evt. at man bare har én forelesning. Hvem dette kan være vil Einar diskutere med Emilie i SP. Forslag om at messen arrangeres tirsdag 5. februar evt uka før.

8. Moveonnet v/ Einar
Juristen i USIT har vært sykemeldt i en lengre periode, noe som har medført at vi ennå ikke har fått avklart om UiO kan benytte Moveonnet. Einar vil utstede nytt brev som forklarer saken som dere kan sende til Moveonnet-partnere.

 

Eventuelt

Publisert 9. okt. 2012 21:11 - Sist endret 7. juni 2023 23:26