Sette opp tofaktorautentisering (2FA) med Google Authenticator

Slik setter du opp tofaktorautentisering p? UiO, med Google Authenticator.

Mandag 23. oktober settes tofaktorautentisering opp for gjester i Microsoft 365 ved UiO.

Veiledningen er laget for nye gjester. Er du allerede gjest i Microsoft Teams ved UiO, ber vi deg g? til punkt 4 i veiledningen.

Tofaktorautentisering for gjester

1. Du har mottatt en e-post med en invitasjon til et team i Microsoft Teams ved UiO.

Skjermbilde av innkommende e-post
  2. G? til den mottatte e-posten og klikk p? Open Microsoft Teams.

Skjermbilde av mottatt epost med knappen Open Microsoft Teams
  3. Du f?r n? et vindu som forteller deg at UiO samler inn noe informasjon om deg og din brukerkonto. Klikk Accept.

Screenshot showing that UiO is asking for some listed information
  4. Du blir bedt om ? opprette tofaktorautentisering for din gjestekonto for Microsoft Teams ved UiO. Klikk Next.

Screenshot of UiO requiring you to set up two-factor authentication
  5. For ? sikre gjestekontoen, bes du installere en tofaktorautentiseringsapplikasjon. For ? velge en annen autentiseringsapplikasjon enn Microsoft Authenticator, klikk p? valget Jeg vil bruke en annen godkjennerapp.
  1. Bildet kan inneholde: rektangel, gj?re, skjermdump, parallell, nummer.

2. Tjenesten ber deg legge til ny konto i applikasjonen. Trykk p? Neste.

Bildet kan inneholde: rektangel, gj?re, skjermdump, parallell, logo.

3. Du ser n? QR-koden du skal scanne med Google Authenticator. Veiledningen fortsetter under bildet.

Bildet kan inneholde: rektangel, gj?re, parallell.

Dersom du ikke allerede har installert Google Authenticator p? telefonen din, g?r du til App Store (for iPhone) eller Google Play (for Android) og installerer Google Authenticator.  Tjenestetelefoner som er innrullert i Mobilt arbeidsrom, kan ogs? installere denne appen fra UiO Programvare tjenesten.

P? telefonen:

1. ?pne Google Authenticator, klikk p? Kom i gang.
  2. Klikk p? Skann en QR-kode. Godkjenn at autentiseringsapplikasjonen f?r tilgang kameraet.

Skjermbilde av Google Authenticator: Skann QR-kode
  3. Skann QR-koden som vises i nettleseren for ? fullf?re oppsettet p? telefon. Skjermbilde av kodegenerator i Google Authenticator

Fullf?r oppsette p? datamaskin:

Tilbake p? nettstedet hvor QR-koden vises, trykk Neste:

Bildet kan inneholde: gj?re, rektangel, nummer.

Skriv s? inn engangskoden fra Google Authenticator og trykk Neste for ? bekrefte oppsettet.

Bildet kan inneholde: rektangel, gj?re, parallell, skjermdump, programvare.

Du har n? satt opp to-faktor p?logging med Google Authenticator. Trykk p? Fullf?r for ? avslutte.

Bildet kan inneholde: gj?re, rektangel, skjermdump.

Test oppsett med valgt autentiseringsapp

Du kan kontrollere at oppsettet med Google Authenticator fungerer ved ? logge deg p? https://office.com i din nettleser.

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 19. okt. 2023 12:40 - Sist endret 19. okt. 2023 13:31