Utskrift fra privat PC/Mac

Alle studenter og ansatte p? UiO kan skrive ut med Mobilityprint fra egne datamaskiner, nettbrett og mobiler. Mobilityprint lar deg laste ned driver og sette opp printerk?en p? din enhet, uavhengig av hvor du befinner deg og hvilket nett du er koblet til.

Enkel utskrift: Hvis du bare trenger enkel utskrift uten ? installere noe, kan du skrive ut fra nettleser med Web Print.

Veiledninger:

Utskrift fra Windows med Mobilityprint

• G? til MobilityPrint, og trykk Download.
    • Siden velger rett installasjonsfil ut i fra hvilken enhet du benytter.
  • Installer/?pne filen som ble lastet ned
    • Underveis m? du fylle ut ditt UiO-brukernavn og passord.
    • Bildet kan inneholde: azure, rektangel, font, skjermdump, programvare.

• Velg skriver-k?ene
    • Velg begge skriver-k?ene slik at du kan b?de skrive ut p? gammelt og nytt utskriftssystem. UiO er i en overgang til nytt system, PaperCut. Det finnes fortsatt flere bygg som bruker gammelt utskriftsystem.
    • Safecom er k?en for gammelt utskriftssystem. UiO-Print er k?en for det nye utskriftssystemet, PaperCut. S?rg derfor for ? velge riktig k? basert p? bygget du er i n?r du skal skrive ut.
    • Se oversikt over hvilke bygninger som har skrivere i det nye utskriftssystemet.
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, programvare, skjermdump, teknologi.

• N?r du er ferdig med installasjonen kan du printe ut til skrivere ved UiO
    • Bildet kan inneholde: font, rektangel, skjermdump, antall, parallell.

Utskrift fra Mac med Mobilityprint

• G? til MobilityPrint, og trykk Download
    • Siden velger rett installasjonsfil ut i fra hvilken enhet du benytter.
    • Bildet kan inneholde: font, skjermdump, terrestrisk plante.

• Installer/?pne filen som ble lastet ned
    • Dobbelt-klikk p? pkg-filen for ? starte installeringen.
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, multimedia, sirkel, skjermdump.

• En veileder vil ?pne seg for ? installere Mobilityprint p? maskinen din
    • F?lg stegene videre i veilederen.
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, triangel, parallell, skr?ningen.
  • N?r Mobilityprint er installert kan du lukke veilederen ? starte og skrive ut
    • N?r du skriver ut f?r du ett valg for 2 printere. Velg "Safecom" for gammelt system, velg "UiO-Print" for nytt system (PaperCut).
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, skjermdump, parallell, antall.

• N?r du skal skrive ut ?pner en dialog som ettersp?r brukernavn og passord
    • Her fyller du inn ditt UiO-brukernavn og passord.
    • Huk av for ? arkivere passordet p? n?kkelring, da vil du ikke bli bedt om brukernavn og passord neste gang du skal skrive ut.
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, duppeditt, skjermdump, teknologi.

Utskrift fra Linux

Ofte stilte sp?rsm?l:

Jeg skriver ut fra Mac, hvorfor st?r det "Venter p? autentisering"?

F?r du opp dette er du n?dt til ? autentisere deg p? nytt n?r du skal skrive ut, dette kan komme av at du har endret passord eller oppgitt feil passord. Trykk p? symbolet markert i bildet, skriv s? inn ditt UiO-brukernavn og passord. Du skal da f? sendt utskriften til skriveren og kan hente dokumentet ditt.

Jeg har byttet passord, hvorfor f?r jeg ikke skrevet ut?

Hvis du ikke f?r skrevet ut etter ? ha byttet passord m? du muligens autentisere deg p? nytt.

For Mac-maskiner vil det som regel st? Venter p? autentisering eller Hold for authenticaton, se l?sningen i sp?rsm?let ovenfor.

For Windows brukere skal dette som regel g? fint, hvis du ikke f?r skrevet ut etter ? ha byttet passord m? du kanskje sette opp MobilityPrint p? nytt. Se veiledningen ovenfor for ? installere MobilityPrint.

Hvilken skriver skal jeg velge n?r jeg vil skrive ut?

Du m? sende utskriften din til skriverk?en UiO-Print.

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat

Publisert 25. okt. 2023 15:45 - Sist endret 21. mai 2024 13:42