Skrive og adressere e-post i webmail (OWA)

Slik skriver du e-post

G? til https://mail.uio.no i din foretrukne nettleser, og logg p? med ditt UiO-brukernavn og -passord.

1. Klikk p? Ny-knappen oppe til venstre i vinduet.

Skjermbilde av OWA - klikk Ny e-post

2. En tom e-post ?pnes. Klikk i Til-feltet og begynn ? skriv navnet eller e-postadressen til vedkommende du ?nsker ? sende en e-post til.

3. Hvis du har sendt e-post til vedkommende tidligere, eller har vedkommende oppf?rt i din adressebok (Personer), vil webmail automatisk komme med forslag. Det kommer fram en liste over kontakter som samsvarer med s?ket ditt. Velg den du vil sende e-posten til. Om e-posten skal til flere, gjentar du prosedyren. Har du ikke sendt e-post til vedkommende tidligere, og vedkommende er tilknyttet UiO, velger du S?k i katalogen.

Skjermbilde av hvordan en skriver en ny e-post i OWA

4. I Kopi-feltet kan du legge inn e-postadresser til personer som skal f? en kopi av e-posten.

5. Gi e-posten en passende overskrift i Emne-feltet.

6. Skriv e-postens innhold over signaturen.

7. Du kan formatere e-postens innhold, og sende e-posten som en HTML-tekst i stedet for simpel tekst.

8. Du kan legge ved dokumenter og annet ved ? klikke p? Binders-ikonet, og  legge inn i bilder og emotikoner.

9. N?r du er ferdig med ? skrive e-posten avslutter du med ? klikke p? Send

S?k i veiledningene
Publisert 2. mai 2021 20:05 - Sist endret 21. juni 2022 12:11