Oversikt over webmail (OWA)

Webmail krever ikke oppsett, og du logger inn p? mail.uio.no i en nettleser. Du logger inn med vanlig UiO-brukernavn og -passord.

Logg inn p? webmail

Webmail p? UiO heter Outlook Web App. Til vanlig bruker vi ofte forkortelsen OWA. Innloggingssiden ser slik ut:

Skjermbilde innloggingsside til OWA

Hvis du ?nsker det, kan du skifte spr?k for webmail.

Du kan lese mer om webmail p? Microsofts egen nettside om webmail OWA (Outlook Web App).

Enkel oversikt over Webmail

N?r du har logget inn, ?pnes webmail (OWA) som standard i E-post.

Skjembilde av OWA: Bytt mellom E-post, Kalender, Personer og Oppgaver

For ? veksle mellom E-post, Kalender, Personer og Oppgaver, klikk p? applikasjonsmenyen ?verst til venstre.

Skjermbilde av applikasjonsmenyen i OWA

Mer om e-postvinduet

Skjermbilde av E-post-vinduet i OWA

1. I venstre kolonne vises alle dine e-postmapper. De viktigste er Innboks og Sendte elementer.
  2. I kolonnen i midten vises alle e-post i valgt mappe i venstre kolonne.
  3. I kolonnen til h?yre vises valgt e-posts innhold. Her har du ogs? knapper for ? svare p? e-posten eller videresende den.
  4. Ved ? klikke p? knappen Ny, ?pner du en ny e-post eller et nytt kalenderarrangement.
  5. ?verst i venstre kolonne finner du et s?kefelt hvor du kan s?ke etter e-post eller personer.

Mer om kalendervinduet

Skjermbilde av kalendervinduet i OWA

1. I venstre kolonne finner du f?rst og fremst en kalender som viser dagen i dag og hvilket tidsrom som vises i kalendervinduets hoveddel. P? skjermbildet vises en arbeidsuke.
  2. I kalendervinduets hoveddel vises alle dine kalenderoppf?ringer. Ved ? klikke p? en slik oppf?ring f?r du mer informasjon om det aktuelle arrangementet.
  3. I kalendervinduets hoveddel kan du velge om visningen skal v?re Dag, Arbeidsuke, Uke eller M?ned. Du har ogs? muligheten til ? klikke p? I dag for raskt ? vise dagens kalenderoppf?ringer.
  4. Knappen Ny oppretter et nytt kalenderarrangement eller en e-postmelding.
  5. I s?kefeltet kan du lete fram et aktuelt arrangement.
  6. Under Andre kalendere kan du legge til kolleger du jobber ofte med, slik at du raskere f?r tilgang til deres kalendere.
S?k i veiledningene
Publisert 2. mai 2021 20:05 - Sist endret 9. aug. 2022 11:06