M?te i internasjonaliseringsnettverket

Tid: 7. februar kl 13:00 - 15:00

Sted: Stort møterom, Lucy Smiths hus

Forfall: Sverre, Trine,

Saker til dagsorden

1. Kurs for adm.ansatte  v/ Nirmala Eidsvåg og Anne Marthe Gibbons

EAIE-kurset for vitenskapelig ansatte er fulltegnet. Det er ennå ledige plasser for kurset for admin.ansatte (HF/Bjarne)

2. Hvordan forholder fagmiljøene seg til utfordringer med SIO-boliger? Jus/Elisabeth og SIS/Karl


Bakgrunnen  er at JurFak har gående en uløst sak hvor en Erasmus student har blitt kastet ut fra SiO boliger grunnet en inkasso-sak. SIS rapporterer at det pågår en lignende sak der en kvotestudent er involvert.
UiO har ingen innsynsrett i SiO-klagesaker. Vi bør av hensyn til manglende innsynsrett, manglende juridisk påvirkningskraft, samt det merarbeidet det vil medføre, ikke involvere oss i klagesaker mot SiO. Det vi kan gjøre er å problematisere det som ser ut som manglende eller dårlig info fra SiO og innkassobyrået deres Connecto når saker går til purring el inkasso.Dette tas opp på et av de faste møtene STA ledelsen har med SiO ledelsen. I tillegg vil SIS gjøre det meget klart for de nye studenter viktigheten av å følge SiO -reglementet, samt konsekvensene det har å ikke gjøre det. I tillegg vil vi gjøre det enda klarerer at leieforholdet er en sak mellom student og utleier (SiO). SIS/Karl

3. Netterksseminar i juni. Tid, sted og tema(er)? SIS/Guri

Pga økonomiske innsparinger i STA blir det ikke nettverkseminar med overnatting i år. Vi satser derfor på dagsseminar den 13. juni. Mulige temaer kan være: Erasmus for All (dersom rammeprogrammet er klart til den tid), strategisk bruk av ISS i forhold til avtalepartnerne våre, IHR.

Forslag til sted: Brunkollen i Fossummarka

4. Evaluering av utvekslingsmessen, samt dato for messe H2013 (D) SIS/Einar

Kort oppsummering av tilbakemeldinger:
GSH fungerer bra. Perfekt plassering. Godt oppmøte.  Det er skapt forventninger blant studentene om at messen vil bli arrangert. Dette er noe de går og venter på. Organiseringen av messen har etterhvert blitt veldig bra, med en mer proff og enhetlig profil. Den har også har blitt mindre ressurskrevende for alle parter. Det ville være synd å avvikle denne. 

SIS har ikke hatt en intern evaluering av årets messe ennå, og den må ses i sammenheng med den pågående IHR-prosessen. Ankepunktet mot messen er at vi ikke har fått den forventede økningen i mobilitetstallene. En kan spørre seg om sentrale opplegg som messen har blitt en hvilepute for fakultetene. 

I møtet var det enighet om at messen skal arrangeres én gang i året, fortrinnsvis i vårsemesteret da det er flere studenter som reiser ut i høstsemesteret.

En liten arbeidsgruppe bestående av 3-4 personer organiserer messen i Å·ÖÞ±­ÔÚÏßÂòÇò_Å·ÖÞ±­Í¶×¢ÍøÕ¾ÍƼö@ med TA og KA. Det bør være en koordinator som holder oversikten (SIS), men det kan legges flere oppgaver til fakultetene. Lokaliteter for messen i prioritert rekkefølge: GSH, Knutepunktet eller på fakultetene.

Tips til neste gang: Burde hatt nettilgang til søknadsweb under messen. Ta tilbake slagordet - Å·ÖÞ±­ÔÚÏßÂòÇò_Å·ÖÞ±­Í¶×¢ÍøÕ¾ÍƼö@ i utlandet.Ikke benytt for teknisk språk i omtalen av messen.

5. NORHED-oppdatering (I) SIS/Jeanette (forfall, saken ikke diskutert)

6. SwB og kvote-evalueringen (I) SIS/Jeanette (forfall, saken ikke diskutert)

7. Kort status nominasjonsweb og arbeidsgruppe IHR utveksling (I) SIS/HG

Vedlagt en liten PP-presentasjon lagd for det studieadministrative nettverket (men som jeg ikke rakk å presentere der).

8.Vårens nettverksmøter (D) SIS/Gøril

HF har ansvar for å koordinere møtet våren 2013. SIS booker rom og ordner kaffe.
Høsten 2013 har HF ansvar for møtet, inkludert møterom og kaffe. Våren 2014 overtar et nytt fakultet.(HF/bjarne)

Eventuelt:

Vedr videregående skoles vitnemål - som vi tidligere har kommunisert til søkere på ut-opptaket at vi henter fra FS: Dette kan vi ikke si lengre, det dekker ikke den opprinnelige konsesjonen som KD fikk kun til bruk i NOM-opptaket. Har imidlertid fått følgende melding fra SSO (som har kontakten med SO): Når dere kommuniserer med søkerne må dere si at de skal laste opp en kopi av originalvitnemålet sitt.


Men: Dersom dere får inn vitnemål som søkeren har hentet fra SOs sider kan dere bruke disse under følgende forutsetning:
Vitnemålnummeret på den innsendte dokumentasjonen må være det samme som det som ligger i FS, og dere må sjekke at karakterene stemmer overens på de to dokumentene.
 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kl 16: Bowling på Solli Plass:-)  avslutning for Mette, Tine og Jan Morten

Publisert 1. feb. 2013 15:14 - Sist endret 7. juni 2023 23:26