Vis et Nettskjema p? en nettside (embedding)

Slik viser du svarsiden for et nettskjema som endel av en nettside.

Generelt

• ?pne skjemaet for svar
  • Rettighet til svaring for skjemaet m? v?re satt til Alle.
    Ingen autentisering kan utf?res av et slikt skjema.
  • Under fanen Innhent svar i Nettskjema finnes HTML-koden som legges p? siden som skal vise skjemaet.
  • NB: Det er to faner for visning av innbyggingskode
    • Innenfor UiO viser HTML-kode som er spesielt til passet publisering innenfor UiOs CMS Vortex
    • Utenfor UiO gir deg en generell HTML-kode som skal brukes for all annen publisering.
  • Kopier HTML-koden som vist p? bildet under

Eksempel p? html-kodesnutten som skal kopieres for embedding p? en UiO-side

Embedding p? UiO-side

• Marker fanen Innenfor UiO og kopier hele koden som vises
  • Lim inn den kopierte koden p? ?nsket sted i en Vortex-nettside
  • G? til den aktuelle Vortex-siden
  • ?pn den i redigeringsmodus
  • Finn passende sted i dokumentet hvor skjemaet skal vises
     (merk deg stikkord eller n?rmeste tekst)
  • Klikk p? knappen Kilde i redigeringsmenyen for det feltet du er i, for ? vise feltets innhold som HTML-kode
  • Finn rett sted for skjemaet i kildekoden og lim inn koden
  • Lagre og vis. Du f?r s? opp en forh?ndsvisning av siden med skjemaet p?
  • Avslutt administrasjon av siden
  • Merk: det er kun selve skjemaet og kontaktadressen som vises p? nettsiden. Skjemaet vil fremst? med Vortex-innpakning, s? du kan gjerne legge til tittel, ingress og forklarende tekster i Vortex (se egne hjelpesider i Vortex).

Embedding p? andre nettsider

• Det gj?res i hovedsak p? samme m?te som for UiO-sider, men du m? kopiere hele HTML-koden som ligger under fanen Utenfor UiO og bruke metode og verkt?y som passer ditt nettsted.

Publisere p? Canvas

Det er to m?ter ? legge til p? i Canvas, enten som en Page eller som en Modul  ("Side" eller "Modul" p? norsk mener jeg). Dersom man bruker pages er det bare ? bruke den linken som blir generert i Nettskjema for Legge skjemaet p? en nettside, b?de Innenfor UiO og Utenfor UiO fungerer her.

Merknad; Det b?r legges til height="750" bak width="100%" i begge tilfeller. For ? legge til som Modul m? en bruke src=*nettskjemalenkeher* for at dette skal funke. Ogs? her spiller det ingen rolle om en bruker Innenfor UiO eller Utenfor UiO, bare merk at det er to src=-lenker i Utenfor UiO, fordi den ene peker til .js.

Det er to m?ter ? bruke Modul, at man kopierer bare denne src=-delen av lenkene i Nettskjema, eller at man legger til ?embed=1 bak nettskjema-lenken sin.

Publisert 7. sep. 2018 14:20 - Sist endret 3. nov. 2021 11:59