Del et nettskjema med respondenter

F?r et skjema tas i bruk m? det angis hvem som skal kunne svare og eventuelt hvordan respondenten skal autentisere seg.

Dette angis under fanen Rettigheter.

Hvem kan svare p? skjemaet?

Valg Egenskaper
  • Alle som har adressen til skjemaet kan levere svar, en eller flere ganger.
  • Skjemaet vet ingenting om hvem respondenten er.
  • Automatisk kvittering forutsetter at det finnes sp?rsm?l om respondentens e-postadresse i skjemaet.
  • Denne rettigheten m? settes p? skjemaer som skal bygges inn i andre nettsider.
  • Skjemaet offentliggj?res som lenke p? en nettside, i e-post eller SMS. Du m? selv distribuere lenken til de som skal svare.
  • Skjemaet krever innlogging via Feide eller UiO-autentisering (weblogin).
  • Om skjemaet har felt for innhenting av e-postadesse, vil det fylles ut automatisk med adresse fra brukerkatalogen i Feide eller UiO.
    Ogs? brukernavn og fullt navn kan bli automatisk fylt inn i tilh?rende  sp?rsm?l.
  • Om skjemaet skal motta svar med Feide-innlogging m? Feide-admin ha godkjent Nettskjema som tjeneste i Feides kundeportal.
  • Skjemaet offentliggj?res som lenke p? en nettside, i e-post eller SMS. Du m? selv distribuere lenken til de som skal svare. Lenken finner du under fanen Innhent svar
  • Krever at eier av skjemaet registrerer personlige e-postadresser eller mobilnummer for alle respondenter som skal svare p? skjemaet under fanen Innhent svar > Invitasjoner
  • Respondentene mottar lenke p? invitasjon til ? svare i e-post eller SMS.
  • Invitasjonsteksten i e-posten kan tilpasses under valget Invitasjonsinnstillinger under fanen: Innhent svar > Invitasjoner.
  • Invitasjonsteksten kan forbedres med f.eks. linjeskift og enkel stilsetting ved hjelp av enkle HTML-tagger
  • Personlige e-postadresser, UiO-brukernavn og Feide; brukernavn@institusjon.no er gyldige ved registrering.
  • Greit ? merke seg: for inviterte med Feide-bruker i Nettskjema vil de m?tte logge inn med Feide brukeren sin. For inviterte uten Feide-bruker i Nettskjema vil de ikke trenge ? logge inn. Forskjellen ligger i om invitasjonen er token-basert eller ikke. For inviterte med Feide-bruker er det alts? ikke token-basert og man m? manuelt logge inn. Man kan se forskjell i lenken man f?r ved invitasjon.
Innloggede med ID-porten niv? 3 og niv? 4
  • Skjemaet vil kreve autentisering av den som skal svare via innlogging med Id-porten. Det kreves da bruk av MinID eller enda sterkere autentisering som BankID
  • Personnummer kan automatisk legges inn i svarene n?r spesialfeltet for personnummer finnes i skjemaet og er satt opp til ? bli autoutfylt. Legg inn sp?rsm?let PersonID og velg at dette fylles ut automatisk.
    • Valget for autoutfylling av dette sp?rsm?let kommer kun opp etter at du har satt opp at skjema har innlogging med ID-porten
    • Om du ikke har dette sp?rsm?let fylt ut, lagres ikke f?dselsnummeret til den som har logget inn og svart.
  • Det er forskjellige krav til sikkerhet p? niv? 3 og 4. Om du er usikker kan du velge niv? 3. Niv? 4 kreves for samtykker til uthenting av helsedata.

Signering med ID-porten niv? 3 og niv? 4

• Skjemautforming og innlogging tilsvarer det som gjelder bruk av ID-porten som beskrevet over.
  • Digitalt signert svar i nettskjema brukes i dag kun for innhenting av samtykke til deltagelse i forskningsprosjekt som samler inn sensitive opplysninger og lagrer svar i TSD. Les mer om elektronisk samtykke.
  • Det blir lagt p? kr 2,50 per signerte dokument p? din TSD-regning.

Redigeringsrettigheter

Om andre enn deg skal kunne redigere skjemaet legges brukernavn (eller gruppenavn) til her. Flere brukernavn legges til med komma mellom. Skriv Feide-brukernavn p? formen: brukernavn@institusjon.no

Alle som har redigeringsrett har alle rettigheter til skjemaet og tilgang til besvarelser.
Det er mulig opprette egne redakt?rbrukere for eksterne (norske) 欧洲杯在线买球_欧洲杯投注网站推荐@spartnere
Om vedkommende tilh?rer en institusjon som benytter Feide, kan hen s?ke om redakt?rtilgang via Feide-p?logging her. Om vedkommende ikke har Feide-aksess, kan hen s?ke om tilgang via autentisering med ID-porten.

Kopieringsrettigheter

Hvis det er ?nskelig at flere skal kunne kopiere skjemaet legges brukeridentitet til her.

De som gis rettighet til ? kopiere et skjema kan da kopiere selve skjemaet, men ikke tilh?rende data (tidligere besvarelser). De vil finne skjemaets tittel listet under overskriften Skjemaer jeg kan kopiere p? siden for Mine skjema under fanen Delt med meg.

Endring av rettigheter