Koble Nettskjema til Tjenester for Sensitive Data (TSD)

Skru p? sikker lagring slik at svarene sendes direkte til et TSD-prosjekt. Du som har autorisert brukerkonto til TSD-prosjektet kan sette opp dette selv.

Les mer om sikker lagring og h?ndtering av sensitive data i TSD.

Sjekkliste f?r aktiveringen

Kriteriene for at et skjema skal kunne aktiveres for TSD er:

1. Den som skal foreta aktiveringen m? ha gyldig brukerkonto til TSD-prosjektet som skjemaet skal aktiveres for.

2. Skjemaet skal v?re satt opp som Sp?rreskjema for sensitive data (TSD) da det ble opprettet.

Bilde som viser valg for kobling av skjema til TSD

Om du ikke valgte denne typen ved opprettelse av skjemaet, er det mulig ? endre Skjematype under Innstillinger. Dette kan fortsatt endres s? lenge skjemaet ikke har mottatt svar.

3. Skjemaet l?ses automatisk for redigering n?r det aktiveres for TSD og har mottatt f?rste svar. Dette forebygger utilsiktede endringer som kan f? konsekvenser for datakvaliteten.

4. Kodeboken skal v?re komplett utfylt  (ingen blanke felter) i henhold til krav for TSD-skjemaer. Les mer om kodebok her.

5. Samtlige testsvar som er sendt til skjemaet f?r aktivering skal v?re slettet. Det kan gj?res under fanen Se resultater

6. Du b?r ha avgjort hvordan respondentene skal svare p? skjemaet s? du kan sette riktige rettigheter under aktiveringen (se alternativer for rettigheter ved svaring).

Slik g?r du frem for ? aktivere et skjema

Du trenger ditt TSD-passord og engangskode fra Google Authenticator for ? foreta aktiveringen. Ha dette klart for ? aktivere et skjema.

G? inn p? skjemaet du ?nsker ? aktivere p? nettskjema.no. I det r?de feltet under tittelen Sp?rreskjema for sensitive data (TSD) trykker du p? lenken Koble til.

Bilde av proesess for kobling

Deretter blir du bedt om ? bekrefte rettighetene, alts? hvem som skal kunne svare p? skjemaet (se punkt 6 ovenfor).

Bilde av prosess for kobling av nettskjema mot TSD

Her velger det som passer for din studie. Merk at hvis skjemaet skal settes opp som elektronisk samtykke til forskning (e-Signatur) velger du Signering med ID-porten niv? 3/4.

Bilde av boks der du oppgir brukeranvn og passord til TSD

Oppgi ditt TSD-brukernavn og passord samt engangskode fra Google Authenticator og klikk p? Koble til.

Du f?r s? opp en bekreftelse p? at skjemaet er koblet til ditt prosjekt. Klikk deretter p? OK, og alt skal v?re klart til bruk.

Hva skjer etter aktiveringen?

Endring av kodebok, og sp?rsm?l blir deaktivert, i tillegg til blant annet rettigheter for svaring, skjematype, innstilling for lagring av personinformasjon og angivelsen om svarene er sensitive.

Les mer om ? hente svarene dine i TSD.

Lagre gjerne en kopi av kodeboken som tekst og eventuelt som SPSS-syntaks for senere dokumentasjon.

Endringer i skjemaet etter aktivering

Om du f?r behov for ? endre eksisterende koder, fjerne eller endre sp?rsm?l og svaralternativer i skjemaet etter aktivering, m? du erstatte skjemaet med en redigert kopi. I slike tilfeller kan det v?re nyttig ? ha alternativt navn p? skjemaet. Les om alternativt navn her.

Enkle justeringer av tekst eller ? legge til flere sp?rsm?l kan du f? hjelp av nettskjema@usit.uio.no med uten ? erstatte skjemaet. Prosjektet er selv ansvarlig for eventuell endringslogging.

Ansvar og hjemmel til ? samle inn data

Prosjektets deltakere er ansvarlig for at data som samles inn via Nettskjema-TSD er i henhold til bruksl?yver gitt for studien av oppnevnt personvernombud. Alts? som fremg?r av godkjenning fra REK, NSD, Datatilsynet eller lokalt personvernombud som ble vedlagt i forbindelse med registreringen av TSD-prosjektet.

Jeg har problemer med aktiveringen

Hvis det er tekniske problemer med aktiveringen, ta kontakt med nettskjema support ved ? sende e-post med skjemanummer og beskrivelse av feilen til nettskjema@usit.uio.no

Publisert 8. mars 2020 12:09 - Sist endret 28. nov. 2023 07:59