Importer data fra Nettskjema til SPSS

I Nettskjema har du mulighet til ? laste ned alle leverte besvarelser som en tabulatorseparert fil. Denne kan importeres til SPSS for videre databehandling og analyse.

Hvis du ?nsker egne variabelnavn knyttet til sp?rsm?lsstillingene og numeriske verdier til svaralternativene kan dette gj?res ved ? bruke kodeboken.
Les mer om kodebok i Nettskjema
Les ogs? Last ned Nettskjema-kodebok som SPSS-syntaksfil

Merk: denne veiledningen gjelder ikke for skjemaer koblet til Tjenester for Sensitive data (TSD). Se egen dokumentasjon for TSD-skjemaer. Hvis du vil kan du aktivere kodebok i Nettskjema og legge inn variabelnavn og sk?rer/kodetall der.

Slik importerer du data til SPSS

N?r unders?kelsen er ferdig, laster du ned alle de innleverte besvarelse fra Nettskjema som en kommaseparert fil (.txt). Legg filen i en egen mappe.

Start SPSS. Hvis det kommer opp en skjermbilde som sp?r What would you like to do - trykk p? Cancel

Gj?r menyvalget: File > Import data > Text data. I dialogen som kommer opp velger du Text som filtype og Unicode (UTF-8). Bla deg s? frem til mappen du har lagret filen fra Nettskjema i og trykk p? Open:

Da starter en Text Import Wizard. Huk av for No p? sp?rsm?let Does your text file match a predefined format. Trykk s? p? Next/Continue:

Her velger du Delimited og Yes - variabelnavn er inkludert p? toppen av filen. Velg Period som desimaltegn:

Feltet The first case of data begins skal ha verdien 2. Huk av for Each line represents a case og All of the cases:

P? sp?rsm?let Which delimiters appear between variables? kan du fjerne alle markeringer unntatt Semicolon.

SPSS gjetter n? p? hvilke typer variabler du har. Dette g?r bra s? lenge det er mye data. Noen variabler er statiske, det vil si at de er lagt p? utenom svardataene. Disse er prefixet med $, men $ er et spesialtegn i SPSS. Den vil da prefixe med en ytterlige @. Du kan selve endre p? variabelnavn dersom det er ?nskelig. Hvis ikke kan du bare trykke neste. I noen tilfeller med lite data m? du angi om variabler er tekst, tall, dato e.l. Marker den aktuelle variabelen i forh?ndsvisningen og endre Data format fra Automatic til det riktige.

Om du ?nsker ? bruke SPSS syntax velger du her Yes under Would you like to paste the syntax. Om du ikke ?nsker dette velger du No.Trykk p? Finish:

Hvis du har brukt kodebok-funksjonen i Nettskjema:
Last ned og bruk Nettskjema-kodebok som SPSS-syntaksfil

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 2. apr. 2012 14:01 - Sist endret 22. mai 2024 14:34