Hent svar fra Nettskjema med TSD Data Loader

Data Loader automatiserer innhenting av svar, dekrypterer dem, og lagrer dem i ditt arbeidsomr?de. De lagrede filene kan brukes i analyseprogrammer.

Merk: Dette gjelder den gamle versjonen av Data Loader, for nettskjema nyere enn 1. februar 2023, se her.

Slik virker Data Loader

Data Loader henter automatisk alle svar fra et nettskjema og lager en ny, oppdatert fil med svarene. Du f?r dermed en oppdatert r?fil i tre forskjellige formater - .xlxs, .csv og en .sav-fil hver time. Disse lagres i prosjektomr?det, sortert per nettskjema, med komplette datasett akkurat slik de ble fylt inn i skjemaene.

Dataloader leverer dataene slik de er, uten modifikasjoner. Videre behandling og analyse m? gj?res med egnet programvare.

Automatisk oppdatering

De fleste prosjekter oppdateres hver time. Det betyr at det kan ta inntil en time f?r resultatene fra et nettskjema lastes opp.

Slik ?pner du .csv-filene

Du finner .csv-filene i data\durable\csvfiles. Du vil finne tre filer for hvert nettskjema -  .csv, .sav og .xlxs. Skjema-ID-en finner du i filnavnet med prefikset internal, for eksempel internal_69659.csv, internal_69659.sav og internal_69659.xlsx

Data Loader lager ogs? skjulte kataloger i durable-folderen: .decrypted, .handled og .failed. Disse m? ikke endres.

Om filene

• Filene i csvfiles-mappen oppdateres s? lenge det kommer inn nye svar fra Nettskjema. De overskrives (oppdateres med nye besvarelser) hver time, og b?r ikke redigeres eller flyttes.
  • Siden filene inneholder forskningsdata, m? de ligge p? samme sted gjennom hele prosjektet. Ikke rediger, slett eller flytt filene.
  • Filene kan trygt kopieres til en annen katalog for behandling og analyse.
  • Filformatet er kommaseparerte verdier kodet med UTF-8. Ved import i analyseprogrammer velger du komma som separator og UTF-8 som koding.

Slik laster du data inn i STATA

1. ?pne STATA.
  2. Velg  File > Import > Text Data > delimited * >.csv
  3. Velg Browse og finn .csv-filen.
  4. Velg UTF–8 som tekstkoding. Resten av innstillingene trenger du ikke gj?re noe med.
  5. Klikk p? OK

Dataene blir n? importert inn i STATA. Du finner STATA-editoren Browse p? menylinjen.

Hvis du vil lagre importkommandoen h?yreklikker du p? den under Review pane og velger Send selected to Do-file Editor.

Screenshot of the Do-file Editor window

Lagre .do-filen i durable-mappen eller p? arbeidsomr?det ditt. Neste gang du vil importere data inn i STATA h?yreklikker du p? .do-filen og velger Execute (do). Hvis det kommer inn nye svar via Nettskjema  vil de dukke opp som nye linjer i datafilen.

Data Loader-rapporter

Data Loader generer ogs? en rapport som oppsummerer alt som er blitt h?ndtert. Denne finne du i durable-mappen som en tekstfil som kan ?pnes med Wordpad eller Notepad.

Rapporten viser hvor mange skjemaer som har blitt dekryptert eller behandlet og hvor mange svar som er samlet inn. 0 failed/ 0 unanncounted betyr at alle dataene er prosessert og at systemet virker som det skal. I rapporten finner du alle mottatte svar til og med dagen f?r.

Kodebok og variabelnavn

• Skjemaene som h?rer til prosjektet m? kodes med Nettskjemas kodebok. Du f?r da en optimal arbeidsflyt og korrekt import til programmer som SPSS, STATA, Excel og R.
  • Du b?r lage dine egne variabelnavn og unng? den automatiske utfyllingen som er tilgjengelig i Nettskjema.
  • Det kan maksimalt v?re 999 variabler i ett skjema. Maksimalt antall sp?rsm?l i et Nettskjema er alts? 999.
  • Variabelnavnene kan maksimalt v?re p? 60 tegn.
  • Det f?rste tegnet m? v?re en bokstav, deretter kan du bruke tall og bokstaver om hverandre. Navnene m? v?re unike innenfor samme skjema.
  • Variabelnavnene kan ikke v?re et av de reserverte ordene i SPSS:  ALL, AND, BY, EQ, GE, GT, LE, LT, NE, NOT, OR, TO, eller WITH.
    Les SPSS-dokumentasjon p? engelsk (ekstern lenke).
  • Variabelnavn i kodeboken kan ikke bruke disse tegnene:
‘?’, ’?’, ’?’, ’;’, ’?’, ‘(’, ‘)’, ‘!’, ‘@’, ‘#’, ‘$’, ‘%’, ‘^’,
‘*’, ‘+’, ‘=’, ‘[‘, ’]’, ‘<’, ‘>’, ‘~’, ‘`’, ‘|’, ‘-’, ‘.’, ‘:’

Kom i gang med Data Loader

Data Loader er et gratis tillegg til TSD, s? sant kravene ovenfor er oppfylt. En admin i TSD prosjektet kan be om at Data Loader og/eller File Decryptor aktiveres ved ? kontakte v?r brukerst?tte. Det m? v?re minst ett svar registrert i prosjektet f?r Data Loader kan installeres.

For prosjekter som trenger avansert etterbehandling av svar fra Nettskjema tilbyr vi relasjonsdatabaser. Det vil p?l?pe et oppstartsgebyr og en ?rlig ekstrakostnad. Kontakt oss for ? diskutere denne l?sningen.

TSD fildekryptering

TSD File Decrypt dekrypterer automatisk alle vedlegg fra Nettskjema og lagrer dem i mappen nettskjema-attachments i prosjektets sikre lagringsomr?de.
Kontakt tsd-drift@usit.uio.no for ? aktivere denne tjenesten.

Se TSDs prisliste.

Kontakt TSD brukerst?tte.

Publisert 15. juni 2021 10:08 - Sist endret 20. nov. 2023 14:41