Eksporter og importer data i TSD

Slik flytter du data inn og ut av TSD.

Viktig informasjon

• Kun prosjektadministratorer eller -medlemmer utpekt av disse kan eksportere data.
  • Alle prosjektmedlemmer kan importere data.

Kryptering av filer

Hvis du bruker Windows som operativsystem i TSD kan du kryptere filer f?r overf?ring med 7-Zip.
Last ned 7-Zip her.
Se hvordan du bruker 7-Zip i TSD her.

Slik navngir du filene

Filnavnene kan best? av bokstaver, tall, punktum, bindestreker og understreker. Det f?rste tegnet kan ikke v?re et punktum.

Importer filer

Du importerer filer til ditt prosjektomr?de med TSDs nettportal for filimport.
G? til nettportalen for filimport.

De importerte filene lagres i mappen file-import p? prosjektomr?det data/durable, vanligvis i en mappe som f?r navn etter gruppen filene ble importert til, for eksempel /tsd/p11/data/durable/file-import/p11-member-group.

Ta opp lyd og bilde

Video og lyd fra web-kameraer og mikrofoner kan tas opp live og sikkert lagret inne i prosjektomr?det, med TSDs opptaksapp.
Logg inn i opptaksappen.
Les mer om hvordan du bruker appen.

Importlenke for partnere uten TSD-bruker

Prosjektadministratorer kan gi importtillatelser til 欧洲杯在线买球_欧洲杯投注网站推荐@spartnere som ikke har en TSD-bruker i prosjektet. Disse kan da importere data til prosjektet gjennom en lenke.

1. Logg inn i Selfservice og velg Manage external import links.

manage external import links i menyen

2. Velg Create new link.

importlenke

3. Velg hvilken gruppe den du deler lenken med skal tilh?re.
Du m? ogs? sette en sluttdato for muligheten til ? laste opp filer og legge til en beskrivelse av hva delingslenken skal brukes til.

lag bruker til ekstern importlenke

Under Optional properties kan du sette en startdato for opplastingene, maks antall ganger det kan lastes opp filer og hvilket sub directory filene skal lagres i.

Importer registerdata fra SSB

N?r du har etablert kontakt med en representant for SSB og avtalt tilgang til registerdata, kan du gi en importtillatelse som forklart ovenfor, og dele lenken med SSB.

N?r du er innlogget i selfservice-portalen kan du navngi denne lenken og sette gruppen som f?r tilgang til filene fra SSB til din personlige gruppe. Dermed er det bare du som f?r tilgang til disse filene.

Choose group

N?r du har f?tt satt lenkeinnstillingene slik du vil ha dem, kan du kopiere lenken og dele den med SSB.

Kopier link

Eksport av data

Filer lagret i file-export-folderen i prosjektet, for eksempel /tsd/p11/data/durable/file-export, kan lastes ned utenfor prosjektomr?det av alle medlemmer av file-export-group
Filene lastes ned i dataportalen.
Logg inn i TSDs dataportal.

For ? eksportere filer via TSD dataportalen gj?r f?lgende:

1. G? til TSD dataportalen og trykk p? Export files.
  2. Logg inn med dine TSD opplysninger som stemmer med prosjektet du ?nsker ? laste ned filer fra.
  3. Du kan laste ned filene ved ? trykke p? filnavnet som er markert i bl?tt.

Krav for bruk av dataportalen

Du trenger en oppdatert nettleser for at appene skal virke slik de skal. Du kan ogs? m?tte gi tillatelse for installasjon av cookies.

Nettopptaksappen stiller egne krav til nettleseren.  Les kravene for ? bruke medieopptaksappen.

Import og eksport av data via kommandolinje i API

Bruk tsd-api-klienten til ? eksportere og importere data fra kommandolinjen.
Last ned klienten her.

Dette verkt?yet bruker v?rt fil-API, som ligger i alle prosjekter. Det er ingen begrensninger i filst?rrelser, og opp- og nedlastinger kan gjenopptas. Programmet synkroniserer kun endringene i registeret.

Hvis du har admin-rettigheter til maskinen kan du bruke kommandoen pip3 install tsd-api-client --upgrade i kommandolinjen. Hvis du ikke har admin-rettigheter, bruker du pip3 install tsd-api-client --user --upgrade.

Data fra nettverk og sider med restriksjoner - fx03

L?sningen fx03 er laget for ? muliggj?re import og eksport av ukrypterte, sensitive data fra sider der nettverket mellom brukeren og TSD er sikret p? fra avsender til mottaker. Fx03 er satt opp til f?lgende sider:

Side Vert og porter
AMG/NSC Ullev?l (OUS) ull-gen-c2960g, ports 19 and 20
Radium (OUS) radium-c2960g, ports 1-4
NSC (UiO) bioe-9-sw, port 12

Slik setter du opp fx03

1. Finn MAC-addressen til serveren du vil koble til og send den til tsd-drift@usit.uio.no.
  2. Etter ? ha mottatt OK fra TSD kan du installere tsd-api-klienten som beskrevet ovenfor.

SSH fingeravtrykk

• Fx03-trafikk krypteres p? veien mellom TSD og det andre nettverket.
  • ECDSA fingeravtrykket for fx03 er ae:bc:70:e2:1c:d2:80:ee:e4:3b:5e:2a:51:1d:60:6f.
  • Hvis du kommer over et annet fingeravtrykk enn dette, er det et mulig sikkerhetsbrudd.  Ikke overf?r data, men kontakt TSD her: tsd-drift@usit.uio.no.
Publisert 25. feb. 2021 15:28 - Sist endret 16. mai 2023 11:01