Programvare i TSD - Amnesia, Gitea, SPSS, R, Stata, Perl, Python og IGV

TSD-tjenesten gj?r programvarepakker tilgjengelig, som forskningsgruppene kan bruke, innenfor TSD-tjenesten. TSD, som organisasjon, har ingen rolle, slik en kommersiell leverand?r ville ha hatt. Vi vil imidlertid s?ke ? hjelpe forskere s? godt det lar seg gj?re i det daglige arbeidet. TSD-brukerst?tte har begrenset med tid til hver enkelt sak. Dersom det er behov, kan vi tilby betalt brukerst?tte.

Prisliste

TSDs prisliste finner du her.

Standard programvare i TSD

TSD kj?res p? Windows Server 2019.

Standard programvare inkluderer:

• PDF-reader
  • 7-zip
  • Kleopatra
  • PuTTy

Installasjon av programmer (Windows)

Bruk av Software Center for installasjon av programmer

Prosjektledere - medlemmer av pxxx-admin-group - kan installere applikasjoner fra Software Center, en selvbetjeningsl?sning tilgjengelig fra alle Windowsmaskiner. Alle kan bruke Software Center for ? se hvilken programvare som er tilgjengelig, men kun prosjektledere kan installere programmene. Slik finner du Software Center:

Klikk p? Start-knappen nede i venstre hj?rne og begynn ? skrive "Software Center":

Start-knappen og menyvalg for Windows 2019 og 2012

Velg Applications i menyen til venstre og bla deg gjennom de tilgjengelige programmene. Du kan bruke Multi select mode hvis du vil installere flere programmer:

Applications-menyen i Software Center

Lisensiert programvare

Program UiO UH-sektoren Andre
f4transkript Ja BYOL BYOL
IBM SPSS Ja BYOL BYOL
MATLAB Ja BYOL BYOL
NVivo Ja BYOL BYOL
SAS Ja BYOL BYOL
STATA Ja BYOL BYOL
StatTransfer Ja BYOL BYOL

BYOL - Bring Your Own License-modellen i TSD legger til rette for forskere som har lisens p? programmer de ?nsker ? bruke i TSD.
Det betyr at:

• Det er forskeren som har lisensen, ikke prosjektet.
  • Forskeren m? selv kontakte programvareleverand?ren og ? f? tillatelse til ? bruke lisensen i TSD.

Slik starter du SPSS i Windows

1. Klikk p? Start.
    Knappen finner du i nedre, venstre hj?rne.

Start button >
  2. Klikk p? pilen.

arrow
  3. Klikk p? IBM SPSS Statistics 25

list of available software

Linux i TSD

TSD kj?rer p? UiO-versjonen RedHat Enterprise Linux (RHEL) distribusjonen. F?lgende programvarepakker er inkludert:

• Libre Office
  • R
  • Emacs
  • Perl interpreter
  • Python interpreter
  • xdg-open
  • display
  • VLC media player

Containere i TSD

Du kan bruke containere i Linux-versjonen av TSD.

Les mer om hvordan du bruker containere her.

Deling av data og programvare mellom prosjekter

Mappen /shared er tilgjengelig for alle medlemmer av alle prosjekter i TSD. Alle data og programmer som kan v?re interessante for alle er tilgjengelige her.

I /shared-mappen finner du:

• /shared/data/durable/bioinformatics/

• ref/ inneholder offentlige referansedata

• src/ inneholder kildekode for bioinformatikk-programvare

• lib/ inneholder bioinformatikk programvarebibliotek

• /shared/data/durable/comp_psyc

• ymse fra fagomr?det computational psychology

Anonymisering av data

I 欧洲杯在线买球_欧洲杯投注网站推荐@ med EOSC-hub og OpenAIRE-prosjektene st?tter TSD anonymisering av data gjennom Amnesia.

Amnesia er et fleksibelt verkt?y for anonymisering som forvandler relasjonelle og transaksjonelle databaser for statistisk analyse og fjerner all identifiserende informasjon fra sensitive data. Amnesia fjerner alle direkte identifiserende data som navn, SSN-er og liknende, og endrer sekund?re identifikatorer som f?dselsrater og postnumre slik at enkeltindivider ikke kan identifiseres i datasettet. Amnesia st?tter k-anonymity og km-anonymity.

I TSD tilbys  Amnesia p? Windows-verten. For ? f? Amnesia i ditt TSD-prosjekt, kontakt tsd-drift@usit.uio.no

Gitea - tilgjengelig programvare i TSD

Inne i TSD finner du Gitea - en liste med programvare som er utviklet og vedlikeholdt av TSD-prosjekter. Denne programvaren kan v?re nyttig for ditt prosjekt. TSD-staben er ikke tilgjengelig for support og vedlikehold av Gitea-programmer. Du m? ta kontakt med utvikleren direkte.

Annen tilgjengelig programvare

Trykk p? lenkene for ? lese engelsk brukerveiledning for programmet:

Henvendelser om ekstra programvare

V?r infrastruktur er prioritet nummer en. Enhver henvendelse om ytterligere programvare m? gjennom en sikkerhetsvurdering.

Installasjon av ekstra programvare tar fra en dag til fire uker, avhengig av kompleksiteten i programvarepakken og hvilke endringer som m? gj?res for ? st?tte den. Du kan m?tte betale for tiden som g?r med til dette.

1. Ekstra programvare p? Windows i TSD:
    Send en e-post til tsd-drift@usit.uio.no

2. Ekstra programvare p? Linux OS i TSD, inkludert Dockers containers:
    Send en e-post til tsd-drift@usit.uio.no

3. Ekstra programvare i Colossus:
    Alle foresp?rsler m? skje gjennom dette skjemaet.

4. Ekstra programvare i /share-mappen:
    Send en e-post til tsd-drift@usit.uio.no

Publisert 25. feb. 2021 15:29 - Sist endret 29. des. 2023 13:15