Tofaktorautentisering i TSD

S?rg for at de f?rste trinnene for ? f? tilgang til TSD, som beskrevet i Komme i gang, er fulgt.

Hent QR-kode / OTP (One Time Passcode) for Google Authenticator

Merk: Du b?r fjerne eksisterende TSD OTP fra Google Authenticator f?r du legger til ny. Overskriving av eksisterende OTP kan for?rsake innloggingsproblemer.

1. Last ned Google Authenticator p? mobilen din.
  2. G? til https://selfservice.tsd.usit.no/ og trykk p? Change your OTP, under Your Personal Data.
    Change your OTP markert
  3. Logg inn med ID-porten (du kan logge inn med TSD-bruker hvis du allerede har  satt OTP og passord tidligere).
    Log In Via ID-Porten markert
  4. Klikk Get OTP QR Code. Det er viktig at du kun klikker én gang, da en ny kode blir generert for hvert klikk. Skann QR-koden med autentiseringsappen (Google Authenticator) p? telefonen din. Du kan f?lge veiledningen under for hvordan dette gj?res.
    Get OTP QR Code markert
    Demo av QR-kode

Slik skanner du QR-koden

N?r du ?pner Google Authenticator vil du se en av to ting:

Jeg ser TSD (pxxx-brukernavn@tsd.usit.no)

1. Dersom du ser TSD (pxxx-brukernavn@tsd.usit.no) med et sekssifret tall nedenfor har du alt satt opp One Time Passcode/OTP for TSD. Skulle denne koden allikevel ikke fungere er det greit ? slette den du har for ? ikke skape forvirring n?r du setter opp OTP p? nytt.
    Google Authenticator: OTP synlig
  2. For ? slette OTP du alt har m? du trykke og holde inne p? tallet frem til hele feltet er markert i bl?tt.
    Google Authenticator: Feltet er markert i bl?tt
  3. N?r feltet er markert vil du f? en blyant og en s?ppelkasse ?verst til h?yre p? skjermen. Trykk p? s?ppelkassen for ? slette bildet. Du vil s? bli spurt om ? godkjenne sletting. Trykk p? Remove account for ? bekrefte.
    Google Authenticator: Bekreft sletting
  4. Kortet for TSD er n? fjernet. F?lg stegene Jeg ser ikke TSD (pxxx-brukernavn@tsd.usit.no) nedenfor for ? legge til ny OTP.

Jeg ser ikke TSD (pxxx-brukernavn@tsd.usit.no)

1. Om det er f?rste gangen du bruker Google Authenticator vil du komme til en introduksjonsside. Trykk Get started for ? g? videre. Om du har brukt appen f?r kan du trykke p? + nederst til h?yre i appen istedenfor.

Google Authenticator: Get started

Google Authenticator: blank skjerm plusstegn nederst til h?yre

1. Du vil komme til et vindu med to valg, velg Scan a QR code.

Google Authenticator: Scan a QR code variant a

Google Authenticator: Scan a QR code variant b

1. I nyere versjoner av iOS og Android vil du vil bli bedt om ? gi appen tillatelse til ? bruke kameraet, godkjenn dette.
    Google Authenticator: Godkjenn kamera p? appen
  2. Kameraet p? mobilen vil brukes og du kan peke mobilen/kameraet mot QR-koden p? dataskjermen for ? scanne den.
    Google Authenticator: Peker kamera mot QR-kode
  3. Du vil se et kort som heter TSD (pxxx-brukernavn@tsd.usit.no). Engangskoden/OTP ligger under og vil byttes hvert 30 sekund. Dette fungerer likt som kodebrikke til banken. Er du med i flere projekter vil du kun se et av projektene listet opp. Engangskoden vil fungere for alle TSD kontoene dine.
    Google Authenticator: OTP synlig

Sett et passord

Hvis du ogs? trenger ? angi passord, klikker du p? Back og fortsett som beskrevet i denne artikkelen. Hvis du allerede har et passord, klikker du p? Log out.

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 1. juli 2022 12:18 - Sist endret 19. sep. 2022 15:46