Backup og snapshots av filer i TSD

TSD tilbyr to muligheter for gjenoppretting av data:

• Snapshots lar TSD-brukere gjenopprette nylig slettede eller skadete filer.
  • Standard-backupen p? tape kan hentes fram av TSD.

Snapshots i TSD

• For rask gjenoppretting av slettede filer kan du bruke snapshots. Disse tas hver natt de siste syv dagene.
  • Snapshots tas av /ess/pXXX (Linux) / \\ess01\pXXX (Windows).
  • Kontakt oss p? tsd-drift@usit.uio.no hvis du ikke finner snapshots av dine filer.

Backup

• Backup tas hver natt og lagres p? b?nd.
  • Backups lagres i 90 dager.

Begrensninger

• Det tas ikke backup av den virtuelle harddisken, alts?  C:\ i Windows, i ditt prosjektomr?de.
  • Vi tar backup til b?ndlagring 3 ganger i uken. Om en fil blir opprettet og slettet i perioden mellom to backuper, har vi ikke backup av denne filen, med mindre du finner den i et snapshot.
  • Hvis en fil ligger i backup, men endres eller slettes i perioden mellom to backuper, har vi ikke backup av denne endringen. Filen vil v?re slik den var sist vi tok backup.
  • Vi tar ikke backup av disse lokasjonene:

• */[Nn]obackup
    • */[Nn]o[_-]backup
    • */_nobackup

* indikerer at dette gjelder hvor som helst i filtreet hvor filen kan ligge.  Les mer om filplasseringer og backup..

Gjenoppretting av filer

I alle prosjekter finner du mappen .snapshots (Linux) / ~snapshots (Windows) under toppniv? av prosjektets lagringsomr?de. Her lagres minst ett snapshot per dag fra de siste 7 dagene.

Snapshot-mappene, som du finner i .snapshots~snapshots-mappene nevnt over, har navn etter tid og dato da snapshotet ble tatt. Mappen inneholder dine prosjektfiler og mapper slik de var da snapshotet ble tatt.

For ? gjenopprette data velger du den mappen som inneholder filene du trenger og kopierer dem som erstatning for slettede eller ?delagte filer.

Ettersom snapshots eldre enn 7 dager slettes automatisk, m? du kontakte oss p? tsd-drift@usit.uio.no for ? f? hjelp med slike.

Siden det ikke tas backup av den virtuelle harddisken din, for eksempel C:\ i Windows, b?r du ikke lagre viktige data p? denne. Gjenoppretting av data fra denne plasseringen kan ikke garanteres, men kan v?re mulig under gitte forutsetninger.

Her finner du snapshot-mappen?

• I Linux-baserte systemser finner du den p? /ess/pXXX/.snapshots
  • I Windows-systemer h?yreklikker man den folderen eller filen man ?nsker tilbakf?rt, og velger "Restore last version".  Velg s? den versjonen du ?nsker tilbakef?rt.

H?yre klikk menyVelg versjon ? tilbakef?re

Publisert 18. mai 2021 13:27 - Sist endret 21. juni 2023 13:25