Be om ordet, chat, breakout rooms, avstemninger og dele skjerm i Zoom

I et Zoom-m?te skal du kunne gj?re det samme som i vanlige m?ter - og litt til.

Be om ordet/rekke opp h?nden

Om du vil stille sp?rsm?l, kommentere eller v?re med i en diskusjon, kan du "be om ordet". Du b?r ha lyden p? mikrofonen din av n?r du ikke snakker, men husk ? sl? den p? n?r du f?r ordet.

Om du er vert og skal si noe, avgj?r du selv n?r, uten ? be om ordet.

Slik ber du om ordet i et m?te:

1. F?r musepekeren til nederst i Zoom-vinduet i et aktivt m?te. Klikk p? Participants.

zoom menyer

2. En liste over deltakerne i m?tet vises til h?yre i bildet. Nederst i deltakerlisten finner du en del symboler for aktivitet. Om du vil be om ordet, klikker du p? Raise hand-ikonet.

Meny over mulige reaksjoner

3. H?nd-ikonet vil vises ved siden av navnet ditt i listen, og verten for m?tet gir deg ordet n?r det er din tur. Husk ? sl? p? lyd n?r du skal snakke og sl? av lyden igjen n?r du er ferdig (mute/unmute.). Det kan du gj?re ved ? klikke p? mikrofon-ikonet ved siden av h?nd-ikonet i listen.

Oversikt h?nd-symbol

4. Om du ombestemmer deg og ikke vil si noe likevel, kan du senke h?nden din igjen ved ? holde musepekeren over navnet ditt og velge Lower hand

Mulige valg etter du har bedt om ordet

Delta i chat

Om det ikke passer ? ta ordet, eller du bare skal legge ut en lenke eller en beskjed, kan du delta i en chat i Zoom-m?tet:

1. F?r musepekeren til nederst p? skjermen. I menylinjen som vises, klikker du p? Chat-ikonet. Om Chat-ikonet ikke vises, klikker du p? More-ikonet (tre prikker) for ? vise flere ikoner.

chat-ikon i menyen

2. Du f?r da opp Chat-vinduet. Dersom du trykker p? Everyone vil det komme en nedtrekksmeny med alle deltakerne i m?tet. Gjennom denne kan du velge om meldingen du skrives skal g? til alle eller kun èn deltaker.

chatvindu

Dele skjerm/vise en presentasjon

Et viktig element i mange m?ter er ? dele innholdet p? skjermen med alle deltakere eller vise en presentasjon. P? UiO er standardinnstillingen at kun vert (host) for m?tet kan dele innholdet p? skjermen. Dette er et sikkerhetstiltak. Om andre skal kunne dele skjerm eller vise en presentasjon, m? de gj?res til med-verter (co-hosts).

Svare p? polls/avstemninger

For ? bryte opp et m?te eller en forelesning, eller for ? finne ut hva deltakerne mener om et tema, kan du bruke en avstemning i m?tet.  Om du f?r opp en avstemning i et m?te eller en forelesning, bare klikk p? svaret du ?nsker ? gi. Svarene er anonyme.

Delta i grupper/breakout rooms

I forelesninger og m?ter kan det v?re behov for ? dele opp deltakerne i grupper. I Zoom kalles dette breakout rooms. Hvis m?tet/forelesningen du er i blir delt inn i breakout rooms, f?r du beskjed om det p? skjermen. Klikk OK for ? g? til gruppen din. N?r verten  ?nsker ? samle deltakerne igjen f?r du beskjed om det p? skjermen. Klikk OK for ? g? tilbake til plenum. Grupperommene blir avsluttet p? et bestemt tidspunkt, s? om du ikke har klikket p? OK f?r det, blir du tilbakef?rt til plenum automatisk.

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 25. juni 2020 11:33 - Sist endret 9. mai 2022 13:02