Teste lyd og bilde i Zoom

F?r du blir med i et m?te eller en forelesning f?rste gang, eller n?r du har nytt utstyr koblet til, er det lurt ? pr?ve ut at alt virker som det skal.

Slik tester du lyd og bilde:

1. ?pne Zoom

Klikk p? New Meeting i Home-fanen

new meeting-fanen

2. Test av kamera

Er vinduet svart, har du enten ikke kamera, eller det er problemer med kameraet. Kontroller eventuelle tilkoblinger, og pr?v p? nytt. S? lenge lyden virker kan du v?re med i m?ter og forelesninger. Ved problemer kan du kontakte support.

For ? teste lyden, bruker du dialogen som ?pnes sammen med Zoom-vinduet. Dialogen ser slik ut, og du klikker p? Test Speaker and Microphone

test speaker and microphone-knapp

3. Test av lyd

Zoom spiller n? en testlyd. Ha p? deg hodetelefonene eller s?rg for at h?yttaler er sl?tt p?. Om du h?rer testlyden, klikker du p? Yes og g?r videre.

Om du ikke h?rer en ringetone, klikker du p? No. Da skifter valget av lydenhet i lokalmenyen til Speaker 1, og testlyden spilles av igjen.

Pr?v ? velge andre enheter fra menyen eller klikk p? No til du h?rer testlyden.

N?r du h?rer testlyden klikker du p? Yes og g?r videre.

Om du ikke f?r h?re en testlyd i det hele tatt, er noe galt og du kan kontakte support.

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje, parallell.

4. Test mikrofonen

N?r du har klikket Yes for lyd fra hodetelefoner eller h?yttaler, g?r du videre til ? teste mikrofonen i neste dialog som dukker opp. Si en kort setning. Om mikrofonen virker, skal du h?re det du selv spilt av. Klikk p? Yes og g? videre.

Om du ikke h?rer noe, klikker du p? No. Da skifter valget av lydenhet i lokalmenyen Microphone 1, og og du sier testsetningen din p? nytt.

Pr?v ? velge andre enheter fra menyen eller klikk p? No til du h?rer det du selv sier.

Om du ikke f?r til ? h?re testsetningen din, vil ikke andre i m?tet h?re det du sier. Er det et lite m?te du skal delta aktivt i, er dette et kritisk problem og du kan kontakte support. Om du skal delta p? en forelesning eller et arrangement der du bare skal lytte, er det ikke s? farlig, men det er greit ? f? det fikset.

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje, parallell.

5. Join with computer audio

N?r du har testet og gjort innstillinger slik at du b?de h?rer og blir h?rt, kommer denne oppsummeringen opp, og du klikker p? Join with computer audio. Kommer det opp en dialog til, klikker du p? Join with computer audio ogs? der, og du er inne i m?tet.

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje.

Om du har gjort dette i et testm?te, lukker du Zoom og er klar n?r det virkelige m?tet begynner. Du f?r ogs? alltid opp mulighet til ? teste lyd n?r du g?r inn i et m?te. Det er greit ? teste lyd da, men om du oppdager problemer som ikke lar seg l?se ved ? velge en annen enhet du allerede har, er det mulig at du ikke kan delta p? m?tet. Det l?nner seg ofte ? teste i forkant, s?rlig om du har nytt utstyr.

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 24. juni 2020 12:51 - Sist endret 8. okt. 2021 09:39