Zoom-venterom/Waiting room

Ha kontroll p? hvem du slipper inn i m?tet.

Om m?tet ditt har et venterom, kommer ikke de inviterte direkte inn i m?tet n?r de klikker p? lenken for ? delta. De m? vente til de blir sluppet inn av deg som vert (host) eller medvert (co-host). Slik f?r du bedre kontroll p? hvem som kommer inn i m?tet og du minsker muligheten for u?nskede deltakere og Zoom-bombing

Du aktiverer venterom i planleggingsvinduet n?r du oppretter m?tet, rett og slett ved ? huke av for Enable Waiting Room under Advanced Options. Les mer om valgene i planleggingsvinduet. N?r m?tet begynner, slipper m?telederen eller en assisterende m?teleder inn deltakerne etter hvert som de kommer inn i venterommet. M?telederen f?r beskjed n?r det er noen i venterommet, og kan ogs? ?pne en chat med de som venter om det er noen man er usikker p?.

• Bilde som viser hvilken knapp m?teleder skal klikke p? for ? slippe inn deltakere fra venterommetKlikk p? Admit for ? slippe inn deltakere
  • Klikk p? Remove for ? fjerne ukjent/u?nskede deltakere fra venterommet.
  • Klikk p? Message for ? sende en chat-melding til deltakerne i venterommet

Les mer om venterom i kunnskapsbasen til Zoom. Er det f?rste gang du skal bruke venterom, kan det v?re lurt ? pr?ve det ut i et testm?te med en kollega f?rst.

Avansert bruk av venterom

De avanserte innstillingene f?r du tilgang til ved ? klikke p? tannhjulet oppe til h?yre i ?pningsvinduet for Zoom.

G? videre ved ? klikke p? Profile til venstre i vinduet, og deretter p? knappen View advanced features. Du kan da administrere innstillingene i nettleseren din.

Velg Settings i menyen p? venstre side, og deretter Security. Der finner du waiting room-funksjonen.

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje.

Om du sl?r p? Waiting room her, vil det v?re standardinnstillingen din for alle m?ter. Du kan ogs? angi om alle som m?ter opp m? vente med Everyone, eller om det kun skal gjelde Users not in your account, alts? deltakere fra utenfor UiO.

Hvis du vil tilpasse venterommet ved ? endre standardteksten "Please wait, the meeting host will let you in soon" eller legge til en logo eller lignende, klikker du p? blyantikonet nederst i seksjonen for venterominnstillinger.

Hvis du velger Users not in your account kan du  f.eks legge inn en plakat med oppfordring om ? logge seg inn med UiO-bruker hvis man har det. Deltagere utenfor UiO m? fremdeles vente.

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 23. apr. 2020 15:44 - Sist endret 20. apr. 2022 13:56