Breakout Rooms - grupperom i Zoom

Breakout Rooms lar en m?teleder dele et m?te i flere grupperom. Du kan s? samle alle i fellesm?tet igjen.

Instruksjonsvideo for hvordan opprette og bruke Breakout rooms i Zoom (engelsk tale)
Video med engelsk tale

De som er i et grupperom kan ikke samhandle med m?telederen, med mindre hen er i det aktuelle rommet. Hvis deltakernes lyd eller video er dempet av m?teleder f?r de blir sendt inn i et grupperom vil muligheten for ? fjerne dempingen falle bort. Derfor er det lurt ? ha en assisterende m?teleder (co-host) i hvert av rommene som brukes, eller fjerne dempingen f?r deltakerne blir sendt inn i rommene. M?teleder kan hoppe mellom grupperom.

• Zoom-klienten p? Linux har noen ganger problemer med lyden n?r man g?r inn i et breakout room eller n?r man returnerer til hovedrommet. Dette kan vanligvis fikses enkelt ved ? velge en annen lydkilde og tilbake igjen.

Opprette grupperom

N?r du har startet et m?te kan du opprette grupperom for deltakerne. Klikk p? Breakout Rooms-knappen i bunnmenyen. Bilde som viser hvor man finner Breakout Rooms knappen i bunnlinjen i Zoom

Hvis du ikke kan se Breakout Rooms-knappen, kan det bety at du ikke er logget p? UiO-Zoom. F?lg p?loggingsinstruksjonene for ? f? tilgang til fullversjonen i UiO-zoom.

Det kan ogs? bety at Breakout Rooms er deaktivert i innstillingene. G? til Zoom-innstillinger og se etter Breakout Rooms under In Meeting (Advanced). Forsikre deg om at boksen med beskrivelsen Allow host to assign participants to breakout rooms when scheduling er krysset av.

Etter at du har gjort dette, vises et pop-up-vindu der du kan velge hvor mange rom du vil opprette og hvordan du vil at deltakerne skal fordeles p? de forskjellige rommene. Du har tre alternativer:

1. Assign automatically: Deltakerne blir fordelt jevnt i rommene du oppretter.
  2. Assign manually: Du velger manuelt hvilke rom hver deltaker blir tildelt.
  3. Let participants choose room: Deltagerne kan fritt flytte seg mellom ulike rom, ogs? hovedrommet.

valgmeny breakout rooms

Du kan ogs? dele inn deltakerne i grupperom p? forh?nd.

Prekonfigurering av grupperom kan enten gj?res i web-portalen, eller i Canvas. Du kan skrive inn navn eller importere en komma-separert fil (CSV). Har du gruppeinndelling i Canvas som skal brukes til Breakout Rooms i Zoom, kan du eksportere til kommaseparert fil og importere i Zoom. Les om eksport til Breakout Rooms fra Canvas. Les mer om import av CSV-fil her.  Etter at du har gjort dette klikker du p? Create Rooms.

Du har n? opprettet grupperom, men de starter ikke automatisk. Dette betyr at deltakerne ikke blir flyttet til rommene f?r du aktivt ?pner rommet. F?r du ?pner rommene, har du muligheten til ? endre noen innstillinger, manuelt tildele deltakere og tilpasse rommet.

Tilpasse grupperom

Alternativer

F?r du ?pner grupperommene er det flere alternativer tilgjengelig for rommene. Klikk p? Options-knappen i nedre venstre hj?rne og kryss av for det du ?nsker for rommet.

Bildet kan inneholde: tekst, font, nettside, skjermbilde, linje.

• Flytt alle deltakere automatisk inn i breakout-rommene: Hvis dette alternativet er merket av, vil alle deltakerne automatisk bli sendt til deres tildelte rom n?r du ?pner alle rom. Hvis dette alternativet er sl?tt av, m? deltakerne klikke p? Join for ? f? tilgang til de tildelte grupperommene n?r du ?pner alle rom.
  • Tillat deltakerne ? velge rom: Hvis dette er valgt kan deltagerne selv velge hvilket rom de skal v?re i og bytte selv.
  • Tillat deltakerne ? n?r som helst kunne g? tilbake til hovedrommet: Hvis dette alternativet er krysset av, kan deltakerne n?r som helst komme tilbake til hovedrommet. Hvis denne er sl?tt av, m? de som deltar vente til m?teleder lukker rommene.

• Breakout rooms stenger automatisk etter x antall minutter: Hvis dette alternativet er merket av, lukkes rommene automatisk etter den gitte tiden du gir.

• Gi meg beskjed n?r tiden er ute: Hvis dette alternativet er krysset av vil du som vert f? en melding n?r tiden du satt opp er over.

• Nedtelling etter lukking av pauserom: Dette alternativet stiller inn en timer n?r du lukker grupperommene. Deltakerne vil bli varslet og se en tidtaker p? skjermen sin for s? ? bli sendt tilbake til hovedrommet n?r tiden er ute.

Gi nytt navn til et rom

N?r du oppretter grupperom, vil de f? et generisk navn som "Breakout room 1".

Hvis du holder musepekeren over navnet f?r du muligheten til ? gi det nytt navn. Klikk p? Rename, skriv inn ?nsket navn og klikk yes.

Bildet kan inneholde: tekst, font, skjermbilde, teknologi, nettside.

?pne grupperommene

Trykk p? Open all Rooms -knappen. Alle deltakerne vil da bli bedt om ? flytte til sine tildelte rom.

Veiledning av hvordan man oppretter breakout rooms

Etter ? ha klikket p? Open all Rooms vil statuslinjen ?verst n? vise Breakout Rooms - In Progress.

Viser hvordan breakout room dialogen oppf?rer seg f?r ferdigstilling

Etter at du har ?pnet rommene

Sende melding til alle deltakerne

N?r rommene er ?pne og deltakerne har blitt med i sine tildelte rom, kan du som m?teleder sende en melding til alle hvis du vil. Gj?r f?lgende for ? sende en melding:

1. Klikk p? knappen Broadcast a message to all i nedre venstre hj?rne.

2. Skriv meldingen du vil sende, opptil 140 tegn.

3. Klikk Broadcast.

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje, skjermbilde, teknologi.

Bevegelse mellom rommene

Vert og medverter kan bevege seg mellom rommene. Medvertene (co-host) m? oppnevnes f?r rommene blir aktivert i m?tet. For ? flytte tilbake til hovedm?tet trykker man p? Leave Breakout Room. V?r dog klar over at dette valget er lokalisert p? samme sted som Leave eller End Meeting, s? p?se at man kun trykker en gang.

Lukke rommene

For ? lukke breakout rooms, klikk p? Close All Rooms -knappen i nedre h?yre hj?rne.

Bildet kan inneholde: tekst, font, skjermbilde, teknologi, multimedia.

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 23. mars 2020 14:49 - Sist endret 7. okt. 2021 14:43