Slik inviterer du til sikre Zoom-m?ter

Du ivaretar sikkerheten i Zoom-m?ter med disse tiltakene.

Viktige Zoom-veiledninger

Du finner informasjon om innstillingsmulighetene for m?ter i veiledningene. Vi anbefaler at du leser:

Hva m? vi tenke p? n?r vi kaller inn til m?ter?

Vurder innstillingene

Noen innstillinger kan endres mens m?tet er i gang, mens andre m? konfigureres n?r m?tet opprettes. Du ?nsker gjerne forskjellige innstillinger for forskjellige typer m?ter, for eksempel et seksjonsm?te, et r?dgivningsm?te, en interaktiv klassediskusjon eller store forelesninger.

Viktige momenter:

• Kontroller hvem som f?r invitasjon. Send invitasjon kun til de du vil ha p? m?tet. Unng? ? legge m?telenke eller m?te-ID p? sosiale medier. Send p? e-post eller som kalenderinvitasjon.
  • Pass p? hvem som kan dele skjerminnhold: Standard p? UiO er at kun verten kan dele skjerminnhold. Ikke pr?v ? endre p? standardinnstillingen. Gi heller rettigheter til medverter.
  • Kontroller hvem som kommer inn i m?terommet: Bruk passord og venterom. Les mer om m?teinnstillingene i planleggingsvinduet i Zoom.
  • L?s m?tet. L?s m?tet n?r det er i gang, slik at nye deltakere ikke kan bryte inn midt i m?tet. Dette er spesielt viktig for store m?ter og forelesninger der URL eller m?te-ID er spredt til mange. Les mer i Hvordan unng? u?nskede deltakere i m?tet?
  • Store, ?pne m?ter krever at du vurderer innstillingene spesielt og f?r hjelp av assisterende m?teledere (co-hosts) til ? sikre og holde orden p? m?tet. I Hvordan unng? u?nskede deltakere i m?tet? finner du ogs? informasjon spesielt om forberedelser og innstillinger for store m?ter.

?v med en kollega

Hvis du skal ha et m?te og bruke disse funksjonene for f?rste gang, kan du ?ve med en kollega f?rst.

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat
Publisert 20. apr. 2020 16:25 - Sist endret 7. okt. 2021 15:00